Gå til sidens hovedinnhold

– Sandsmark er vår ordførerkandidat

Artikkelen er over 6 år gammel

Den nyvalgte lederen i Halden Venstre tror den politiske situasjonen etter valget i Halden til høsten kan åpne opp for Geir Helge Sandsmark som ordfører.

Geir Helge Sandsmark står øverst på lista til Halden Venstre foran høstens kommende kommunestyrevalg.

I dag er Høyre det klart største partiet i den borgerlige konstellasjonen (H, V, KrF og SP) som styrer byen, med Thor Edquist som ordfører. Dersom det flertallet skulle ryke, vil Frp kunne avgjøre om det fortsatt blir et borgerlig styre i Halden.

Og de har vært krystallklare på at det er helt uaktuelt med Thor Edquist som ordfører.

Halden Høyre står på sin side samlet bak Edquist som ordførerkandidat. Det kan åpne opp for et annet alternativ, mener Joakim Karlsen.

– Vi har utnevnt Geir Helge Sandsmark til vår ordførerkandidat. Og vi synes han i høyeste grad bør vurderes, sier leder Joakim Karlsen i Halden Venstre.

– Er det realistisk at Venstre som per nå er så mye mindre enn Høyre, får ordføreren?

– Jeg tenker at vi nok må få større oppslutning enn vi fikk ved valget i 2011 (5,7 prosent). En økt oppslutning, vil øke sannsynligheten for at det er mulig å se for seg Geir Helge Sandsmark som ordfører, sier Karlsen.

Partileder på rekordtid

I 2008 flyttet Kragerø-mannen Joakim Karlsen (42) til Halden. Da hadde han ingen tilknytning til et politisk parti.

Drøye seks år senere er han nyvalgt leder av Halden Venstre og tredjekandidat for partiet foran høstens kommende kommunevalg.

– Jeg har i lang tid vært en Venstre-mann, men ble ikke aktiv i politikken før for et par år siden. Det kom til et punkt hvor jeg følte at politikken kalte, og så kom det en hyggelig mann ved navn Per Magnus Finnanger Sandsmark og overbeviste meg, sier Joakim Karlsen i sitt første intervju i lokalavisa si som leder av Halden Venstre.

Håper på fornyet tillit

Partiet styrer i dag skuta i Halden kommune sammen med Høyre, Kristelig Folkeparti og Senterpartiet. Med et knappest mulig flertall.

Etter tre tøffe år med store underskudd, ser det ut til at kommunen kommer til å gå med overskudd i 2014, og Karlsen håper velgerne gir dem tillit til å fortsette arbeidet.

– Jeg håper vi kan få komme enda lenger med det vi har begynt på. Vi må gjøre kommunen enda smartere, sier Karlsen.

Kom til Halden på grunn av høyskolen

Han jobber med undervisning og forskning på avdeling for informasjonsteknologi på Høyskolen i Østfold. Det var jobbmulighetene der som trakk både han og kona Kristine Høeg Karlsen til byen i 2008.
Og utdanning og kunnskap er også Karlsens suksessoppskrift for Haldens framtid, på flere områder.

– Slik jeg kjenner de politiske prosessene, så skulle jeg ønske at de var mer kunnskapsbaserte. Selv om det krever ressurser fra administrasjonen, så savner jeg mer underlag som gir oss mulighet til å diskutere løsninger, sier Karlsen.

– Kunnskap og utdanning er også det viktigste for Halden framover. Hvis folk bygger kompetanse, skaper det næring og utvikling. Det må vi fokusere på helt ned til barnehage, barneskole og ungdomsskole som kommunen er ansvarlige for.

- Og vi må mene noe om og jobbe for mangfoldet også i den videregående skolen, sier den ferske partilederen.

Kommentarer til denne saken