Gå til sidens hovedinnhold

Utvidet uteservering bør bli permanent

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er veldig bra at kommunen har tillatt utvidede uteserveringsområder til glede for bevertnernæringen og våre innbyggere. Dette er som kjent gjort for å lette på ulempene som følger av smittevernsbestemmelsene.

Vi mener at ordningen bør gjøres permanent. Det bør tillates at større arealer på torget benyttes til uteserveringer i sesongen, og løsningen som er valgt ved Siste Reis kan bli meget bra om man investerer i permanente løsninger. Det er rom for dette både for Siste Reis og Grand Bar, dersom utestedene selv ønsker dette. Her er det plass nok både til både uteserveringer, fortau og bilvei.

Les også

Nærpolitisjef om kommunens uteserveringsforslag:– Vi ønsker ikke begrensninger

Dette bør også gjelde flere steder i byen, og kommunen bør legge til rette for slike løsninger. Dette skaper liv i byen og gir byen et mer urbant preg, noe som bygger opp under kommunens strategi om å bli en attraktiv sommer- og arrangementsby.

Det merkverdige forslaget om at uteserveringene skal stenge kl 23:00 må naturligvis ikke vedtas. Dette vil totalt undergrave de tiltak bevertnernæringen gjør for å gi attraktive tilbud til våre innbyggere og tilreisende. Tvert imot bør åpningstidene utvides slik at de blir like som våre nabobyer.

Les også

Ønsker regulering av støyen i sentrum: – Vi vil ha slutt på støy, ikke ølserveringen

De som velger å bosette seg absolutt mitt i sentrum rundt gjestehavna og torvet må faktisk finne seg i å høre byens lyder – også nattestid i helgene. Det er en del av det å bo i sentrum, ønskes full nattero finnes rikelig med flotte boområder å velge mellom i vår store kommune.

Kommentarer til denne saken