Det går mange år mellom hver gang at vi kommer over noe slikt. Interessen har vært ganske formidabel, sier eiendomsmegler Lars-Håkon Nohr i Aktiv Halden.

Det har allerede vært flere individuelle visninger, og på søndag er det fellesvisning som måtte utvides på grunn av interessen.

Egen strand

Det er ikke mange eiendommer langs Strandveien i Sponvika, og det er veldig sjeldent at en av dem kommer på markedet. Huset er opprinnelig fra 1800-tallet, men røttene går enda hundre år tilbake.

– Det vi har funnet ut er at huset har røtter tilbake til 1752, mens dagens hus antakelig ble oppført på 1800-tallet. Det er bygd om og bygd på i flere etapper, og sist pusset opp skikkelig i 1986, forteller Nohr.

Beliggenheten og solforhold som er svært sjelden vare.
Beliggenheten og solforhold som er svært sjelden vare.(FOTO: )

Selve Huset ligger på den andre siden av Strandveien med stor hage og anneks, og har tilhørende sjøbod langs vannkanten, båtplass og til og med en liten sandstrand.

Ikke billig

En slik eiendom har ikke overraskende høy pris. Prisantydningen er 7,7 millioner kroner.

– Huset i seg selv kan flyttes rett inn i, men kan samtidig være et oppussingsobjekt. Ved en slik eiendom er prisen satt av en kombinasjon mellom husmasse, tomt og beliggenhet. Det er som sagt veldig sjelden at en slik eiendom er på markedet, sier Lars-Håkon Nohr.

Lars Håkon Nohr
Lars Håkon Nohr(FOTO: )

Han kan fortelle at det er interesse både utenbys fra og i Halden.

– Det er alltid hyggelig med lokale interessenter. Mange tenker nok at dette er en mulighet som dukker opp veldig sjelden. Vi er selvfølgelig veldig spente på hvordan dette går, sier Nohr.

Strandveien 19 i Sponvika.
Strandveien 19 i Sponvika.(FOTO: )