Det er ikke lett å være pårørende til nære og kjære som bor på sykehjem om dagen. På grunn av koronaviruset får ikke de pårørende lov til å komme på besøk, og for noen er det utfordrende.

Anita Hammerstad på Bergheim bo- og aktivitetssenter ønsker å gjøre denne vanskelige tiden lettere for de pårørende, og har satt i gang et prosjekt hvor hun ringer alle pårørende på hennes avdeling for å fortelle hvordan pasientene har det.

Pasienter med demensdiagnose

Hun sier til HA at det er viktig at de pårørende har en kontakt slik at de vet hvordan deres nærstående har det.

– Det er også viktig for meg som leder å ha kontakt med pårørende i tillegg til kontakten ansatte har, sier hun.

Hun er avdelingsleder for 1 ABC som består av 24 beboere, som i hovedsak er pasienter med demensdiagnose. Avdelingen har over 20 årsverk.

Hammerstad sier hun har vært borte en liten stund, og det var mange nye pasienter og pårørende da hun kom tilbake som hun ikke kjente.

– Jeg har en plan om å fullføre hele ringelisten og opprette kontakt med alle.

– En hverdagshelt

Unni Lie er pårørende til en beboer på Bergheim bo- og aktivitetssenter og sier til HA at Anita Hammerstad er en hverdagshelt.

– Hun har stor omsorg for alle som bor der, men også oss pårørende.

Hammerstad sier det er mange hverdagshelter på Bergheim bo- og aktivitetssenter.

– Det er de ansatte som står i det, og som skal ha rosen og honnøren. Hos meg har vi en fantastisk gjeng. De er dedikerte til jobben sin og dyktige fagpersoner. De er omsorgsfulle og gjør alt de kan for at hverdagen skal være så normal som mulig. De er gull verdt, alle sammen, sier Hammerstad.

Sykehjemsenheten jobber nå å få på plass mulighet for videokommunikasjon mellom pårørende og pasienter.

Tips oss om hverdagshelter:

️HA er i gang med en ny reportasjeserie som heter «Hverdagsheltene». I disse dager kan alle gjøre en innsats. Og en forskjell. Ung og gammel. Det er historiene bak disse vi gjerne vil bringe ut til folket. Den om helsepersonalet som jobber mye mer enn vanlig. Om de butikkansatte som fyller varehyllene på natta. Naboen som handler eller bare tar inn posten. Læreren som legger opp til en undervisning som gjør elevene både kloke og trygge. Ja, dere skjønner hvor jeg vil hen. Ingen historie er for stor. Ingen for liten.

Derfor: Har dere en hverdagshelt dere vil vi skal fortelle om, ta kontakt med oss i HA:

redaksjonen@ha-halden.no

www.facebook.com/haldenarbeiderblad eller

på telefon 992 05 300