I kjølvannet av leserinnlegget fra Sandefjord-ekteparet som ga Halden strykkarakter på grunn av det dårlige bobiltilbudet, har bobileier – og entusiast Karsten Svendsen hivd seg på debatten.

Paret fra Sandefjord skriver at de kjørte rundt i Halden i to timer for å finne en bobilparkering med strøm. De søkte på Google og ble henvist til Sauøya bobilparkering, men fant ingen ledig plass. Google sendte paret videre til bobilplassen ved Hollenderen, men der var det kun tømmestasjon og ingen parkering.

De skriver videre at det var dårlig opplyst og ingen av stedene var egnet til bobilovernatting.

Deres første tur til Halden ble derfor en trist opplevelse.

Ikke godt tilrettelagt

Svendsen reiser hele året med bobilen, og har kjørt nesten landet rundt. Han sier at han blir flau av å lese det paret fra Sandefjord skriver i HA.

– Tenk å besøke Halden for første gang, så må du kjøre igjen fordi du ikke finner parkeringsplass. Det blir for dumt, sier han.

Han sier at bobilparkering har vært en utfordring i Halden i mange år. I dag er det bobilparkering på Sauøya, men flere bobileiere sier det er for liten plass der.

– Den blir fort full, og hvert fall på denne tiden av året da plassen blir brukt til oppbevaring av båter, sier Svendsen.

Kommunen har også fått på plass en tømmestasjon ved Hollenderen, rett ved jernbaneundergangen. Der er det også reservert for bobiler. I den siste perioden har plassen vært stengt på grunn av anleggsarbeid.

– I tillegg er det et område med utrolig mye støy fra toget, og plassen blir også noen ganger brukt av privatbiler, sier Svendsen.

Halden er ikke på bobilkartet

Han mener Halden kommune bør satse mer på bobil.

– De aner ikke hvor mye penger de går glipp av. Det koster ikke mye å lage en ordentlig bobilparkering, og bobilturistene vil legge igjen penger i Halden. Det er mange som ønsker å feriere her, men som velger det vekk på grunn av den dårlige tilretteleggingen. Det er trist.

BOBIL: Karsten Svendsen er lei av at kommunen ikke tilrettelegger bedre for bobilturister i Halden.
BOBIL: Karsten Svendsen er lei av at kommunen ikke tilrettelegger bedre for bobilturister i Halden.(FOTO: )

På Google er det de to plassene ved Sauøya og Hollenderen som kommer fram om man søker etter bobilparkeringer i Halden. Det fins flere camping- og bobilapper, og de fleste viser ikke Halden på bobilparkeringskartet i det hele tatt.

Ny bobilparkering ved Havnekontoret

Jan-Erik Hansen i kommunalteknikk i Halden kommune sier at de er kjent med problemet, og at de jobber med å finne en bedre løsning for dem som ønsker å parkere nærme sentrum.

Etter at miljøstasjonen ved havnekontoret ble tatt bort forrige uke, har kommunen, i samarbeid med havnekontoret, bestemt seg for å lage en bobilparkering der.

– Det ble bestemt på onsdag, så vi har ikke kommet langt i planleggingen. Men vi skal sette i gang så fort som mulig, sier Hansen.

NY PARKERING: Det blir ny bobilparkering der miljøstasjonen var tidligere ved havnekontoret.
NY PARKERING: Det blir ny bobilparkering der miljøstasjonen var tidligere ved havnekontoret.(FOTO: )

Jon-Marcus Bruun er avdelingsleder for havn og havnedrift og sier til HA at de har hatt en god dialog med bobileiere i Halden angående dette.

– Nå som miljøstasjonen er borte, har vi et åpent område som egner seg for bobilparkering. Her får de en flott utsikt mot vannet og festningen, det er lett å finne fram, og det er ikke langt til tømmestasjonen, sier Bruun.

Hansen eller Bruun vet ikke når parkeringsplassen skal stå klar, men håper å få begynt arbeidet så fort som mulig.