– Etter i fjor er jeg overrasket hvor bra det har vært i år, sier Belinda Abbott.

I fjor, som mange husker, var det tidenes sommervær, og det bugnet av turister på Kornsjø. Aldri før hadde Belinda hatt mer å gjøre på den lokale kafeen, og hun var heldig som fikk god hjelp fra familie og venner til å drive Grensestua.

I år, hvor været var bra, men ikke like bra som i fjor, kom det fortsatt nesten like mange turister. Og Belinda jobbet nesten alene. Det resulterte i 16 timers jobbvakter hver eneste dag.

Det ble så mye trafikk på Grensestua at hun ikke rakk å svare på telefoner eller mail. Kanoene og båtene var ofte utleid, Prøven var fullbooket og det var mer overnattinger på hennes andre prosjekt «Villa Kornsjø B&B» enn før.

Holdt på å slutte

På et tidspunkt kastet hun nesten inn håndkleet.

– Det ble for mye for meg alene og jeg kan ikke belage meg på venner og familie hele tiden. Men jeg bestemte meg for å fortsette og heller gjøre tiltak til neste sesong, sier Abbott.

Det er fortsatt fire dager igjen av sesongen, før kafeen stenger. Men hun har allerede gjort tiltak. Neste år kommer det til å være mer enn en person til i kafeen. I tillegg kommer kafeen til å holde åpent fra midten av mai til midten av august. Juni og juli holder de åpent hver dag.

– Grensestua har spennende tider i vente, og jeg trenger nye krefter som kan hjelpe meg. Jeg har egne prosjekter jeg vil jobbe med som for eksempel «Villa Kornsjø B&B», «Villa Kornsjø villmarks camp» som åpner neste sesong og naturguiding. Jeg ønsker å kunne ha flere arrangementer og konserter på kafeen om sommeren, så jeg trenger et par hender til. Jeg har allerede et par stykk på hånda, og jeg er i forhandlinger slik at jeg kan få en partner, sier Abbott.

Tilbakeblikk fra konsert i fjor:

 

Ansetter én person til

På den måten mener hun at Grensestua og hennes andre prosjekter kan utvikle seg, slik at Kornsjø blir enda mer attraktivt for turister og ny innflyttede.

– Grensestua lever virkelig på sitt beste. Kurven går bare oppover, og jeg gir meg ikke. Neste år blir det min sjette sesong på kafeen og jeg gleder meg veldig.

Mange turister til Kornsjø

Grensestua står for utleie av kano, kajakk, SUP, motorbåter og alt utstyr som hører med, samt guidinger i Tresticklan nasjonal park, i skogene og på vannet rundt Kornsjø. I tillegg har Abbott et godt samarbeid med dampbåten Prøven.

– De kommer kjørende i biler, veteranbiler, motorsykler, og noen kommer til og med syklende. Det blir bare mer og mer turister for hvert år som går, og det er utrolig gøy å få være med på denne utviklingen på Kornsjø.