Det er mossefirmaet Kjh Eiendom AS som er de nye eierne av Svinesundsparken 1. De overtok bygget 1. mars. Til nå har ikke motellet vært i bruk og to restaurantlokaler i første etasje står tomme. Det er kun Turistkontoret som er i drift i bygget.

Andreas Herje, som er forvalter i Kjh Eiendom AS, forteller at utleien i både næringsdelen og rommene for øvrig vil driftes av det heleide selskapet Room2Rent, som nylig er etablert.

– Det er et relativt nytt bygg som er godt vedlikeholdt, og beliggenheten er helt perfekt. Hovedsakelig fattet vi interessen for rommene og utleie av disse, men potensialet i restaurantlokalene er noe vi ser fram til å utvikle.

Motellet på Svinesundparken har fått ny eier – men utgangsprisen var for høy 

Flere rom

Room2Rent driver med kort- og langtidsutleie av rom, majoriteten beliggende i Østfold. Målgruppa deres er hovedsakelig entreprenører og arbeidere fra ulike firmaer og bedrifter som pendler til og fra jobb. Ofte arbeidere innen bygg- og anlegg. Room2Rent har lokaler i både Moss og Sarpsborg. Menneskene bak firmaet har over 15 års erfaring innen utleie.

ROM: Motellet har 33 rom, og slik ser et enkeltrom ut. Hvert rom har fått kjøleskap og fryser. Og i det tidligere konferansesalen, har det blitt kjøkken og fellesrom.
ROM: Motellet har 33 rom, og slik ser et enkeltrom ut. Hvert rom har fått kjøleskap og fryser. Og i det tidligere konferansesalen, har det blitt kjøkken og fellesrom.(FOTO: )

Supeecha Hundstuen, som er bookingansvarlig, forteller at planen er å ha utleie i lavsesongen til arbeidere og bedrifter, og vanlig motelldrift i sommersesongen. Hun har tro på at turister vil benytte seg av motellet i høysesongen.

– For oss så har vi alltid hatt bra trykk på lavsesongen, siden arbeidere drar hjem på sommerferie i høysesongen. Nå kombinerer vi de to, så her ser jeg ingen hindring i å ha helårsdrift.

Tilpasset for ukependlere

For å tilpasse driften ytterligere til langtidsutleie, har de gjort om konferanserommet i andre etasje til kjøkken og oppholdsrom, samt fått oppgradert vaskerom. I tillegg har alle rommene fått kjøleskap og fryser.

– Det er ofte slik at de som leier hos oss kommer sent fra jobb, og vil bare slappe av, surfe på nettet og lage seg noe mat, før de drar på jobb igjen, så nå har de mulighet for det.

KJØKKEN: Room2Rent satser på kort- og langtidsutleie, og har derfor gjort om konferansesalen til kjøkken og spiserom.
KJØKKEN: Room2Rent satser på kort- og langtidsutleie, og har derfor gjort om konferansesalen til kjøkken og spiserom.

Siden Room2Rent tok over bygget for to uker siden, har de allerede seks rom utleid.

– Det er virkelig marked for det her, og jeg håper vi har knekt koden, slik at vi får liv i bygget igjen.

Leter etter riktige aktører

Herje ønsker å sette i gang matserveringstilbud i de tomme lokalene igjen. Tidligere har pizzakjeden Dolly Dimples Pizza, restauranten Bon Appetit og diverse kro huset lokalene.

VIL FÅ LIV I BYGGET: Andreas Herje og Supeecha Hundstuen er nå på jakt etter aktuelle matserveringstilbud som kan romme de tomme lokalene i bygget.
VIL FÅ LIV I BYGGET: Andreas Herje og Supeecha Hundstuen er nå på jakt etter aktuelle matserveringstilbud som kan romme de tomme lokalene i bygget.(FOTO: )

For tida er han i intervjurunder med aktuelle kandidater. Han understreker at det også blir helårsdrift i de nåværende tomme lokalene.

– Jeg må jo si det har vært en del varierte henvendelser, men flest seriøse. De er vi i samtale med nå. Men vi er opptatt av at de må passe inn i konseptet vårt. Det er to lokaler som det bør være en rød tråd gjennom slik at det blir en helhet i bygget. Ikke bare for å fylle opp.

– Egentlig står det meste klart her til restaurantdrift. En trenger nok å modernisere det litt, men mye av utstyret er klart, legger han til.

– Er det noen lokale som har tatt kontakt angående restaurantdriften?

– Ja, Halden og resten av Østfold, samt noen fra svenskesiden.