På tirsdag publiserte Halden Arbeiderblad en artikkel om mørkelagte gater på nordsiden av sentrum. Halden kommune forteller det skyldes en kabelfeil. Men fortsatt er det over 20 uløste saker om gatelys som ikke fungerer i hele Halden, ifølge www.fiksgatami.no.

www.fiksgatami.no er en nettside for å melde inn feil og problemer på og ved veiene, som for eksempel gatelys som ikke fungerer. I skrivende stund viser nettsiden at det er over 20 uløste saker angående gatelys i Halden. Datoene er fra i sommer til dags dato.

Raskere å bruke kommunen

Nettsiden sender meldinger til postmottaket til kommunen, som skal formidle dette til rett mottaker før oppdraget går videre til Nett-tjenester. Kommunikasjonsrådgiver ved Halden kommune, Henrik Diskerud Meyer, forteller kommunen får alle henvendelser fra www.fiksgatami.no, men oppfordrer folk til å bruke Halden kommunens egen link.

– Det er ikke feil å bruke «fiksgatami», men det går raskere å registrere feil direkte til oss eller til Nett-tjenester som utfører vedlikehold på gatelys i Halden, sier Meyer.

OVERSIKT: På www.fiksgatami.no er det oversikt over uløste saker i Halden når det gjelder gatelys.
OVERSIKT: På www.fiksgatami.no er det oversikt over uløste saker i Halden når det gjelder gatelys.(FOTO: )

Kan nedprioriteres

I tillegg forteller han at tallene fra www.fiksgatami.no kan være unøyaktig da Halden kommune ikke aktivt går inn for å melde om saker som har blitt løst. Han tror derfor at tallet er lavere og at flere av sakene er løst.

– Når vi får henvendelser fra ww.fiksgatami.no, tar vi i tillegg en vurdering av prioriteringen. Er ikke gatelyset fikset kan det være at vi har gjort en faglig vurdering om at det må vente.

Han legger også vekt på at det ikke er Halden kommune som har ansvar for alle gatelys i Halden.

– Vi har ansvar for gatelys på de kommunale veiene. Fylkeskommunen har ansvar for gatelys på fylkesveiene, og det fins også gatelys på private veier, sier han.

Frist på fire uker

FACEBOOK: Flere engasjerte seg i kommentarfeltet på Facebook om gatelysene i Halden.
FACEBOOK: Flere engasjerte seg i kommentarfeltet på Facebook om gatelysene i Halden.(FOTO: )

På kommentarfeltet til artikkelen fra tirsdag har flere fortalt at det er mørkelagte gater utenfor sentrum. Blant annet i Meiseveien, Rokkeveien, Låby, Kongefaret og på det nye boligfeltet ved Brattåsen. Nett-tjenester forteller det ikke er uvanlig at det kommer mange meldinger om mørkelagte gater på denne tiden av året.

– Det blir mørkere, og folk legger fortere merke til at det ikke er lys i gatene. Nå har vi satt inn ekstra ressurser for å få gatelysene tilbake, sier daglig leder ved Nett-tjenester, Arild Johansen.

Nett-tjenester bruker ikke www.fiksgatami.no, men kun meldinger fra kommunen eller meldinger de får direkte.

– Nå har vi omkring 10 lamper det ikke er lys i. Det skyldes ofte i kabelfeil, og da kan det være vanskelig å finne feilen, sier han.

Nett-tjenester har en frist på fire uker på å fikse enkeltstående gatelys. I sentrum er det for tiden kabelfeil som de jobber med å fikse nå.

– Vi forsøker å holde oss til tidsfristen, sier han.

Uløste oppgaver ang. gatelys på www.fiksgatami.no: Når:
Iddeveien07.nov
Asakveien07.nov
Rokkeveien/manglet siden juni06.nov
Jonsokveien06.nov
Innkjøring Brekkerød og nordover06.nov
Store Brannberget 05.nov
Kommandantveien03.nov
Elvegata03.nov
Gangvei nr 3 BRA veien01.nov
Asakåsen01.nov
Statsråd Tanks gate28.okt
Brekkerødlia18.okt
Karrestadveien 17.okt
Valhall17.okt
Rascheprangen18.sep
Generalveien gjennom campingen10.sep
Furuboveien20.jul
Fagerholtveien18.okt
Riksvei 11108.jul
Oscar Pedersens vei 24.okt
Nordbyveien/rundkjøringen på rv. 11817.sep