Det er området fra Coop-butikken på Brødløs og bakover mot Brødløs bakeriutsalg, Pizzabakeren og VVS Installatøren som hver morgen og ettermiddag opplever trafikken.

– Nestenulykker hver dag

– Tilstandene er blitt lett kaotiske i disse periodene, sier en ansatt i en av butikkene.

– Det er faktisk blitt en risikosport å krysse veien bare for å kaste søppel i avfallskonteineren vår, sier vedkommende og legger til:

– Det skjer nestenulykker her hver eneste dag. Det er flere firmaer som holder til her, og dette er vår arbeidsplass.

Vedkommende oppfordret HA til å ta oppstilling i området mellom 08 og 08.30 på morgenen for å dokumentere kjøringen.

Over 50 biler

Det gjorde HA mandag morgen, og etter en litt «treg» start, kunne vi etter hvert oppleve at en rekke biler fraktet sine håpefulle så nær Strupe ungdomsskole det var mulig å komme.

Totalt talte vi godt over 50 kjøretøyer i løpet av 15 minutter, men det kom også flere som valgte å slippe av barna på parkeringsplassen ved miljøstasjonen.

Denne morgenen bød for øvrig på ekstra utfordringer med våt snø som falt ned, og at området også ble ryddet for snø mens kjøringen pågikk.

TRANGT: Det er trangt i området, og i tillegg er det også elever som går til skolen. De må manøvrere seg mellom bilene.
TRANGT: Det er trangt i området, og i tillegg er det også elever som går til skolen. De må manøvrere seg mellom bilene.(FOTO: )

– Går unna på morran

Vegar Vøybu hos VVS Installatøren sier til HA at skolekjøringen er et jevnlig samtaleemne blant de ansatte.

– Det er ganske trangt her, og av og til går det veldig unna om morran. Vi har jo også åtte biler skal ut på ulike oppdrag, sier han.

HA opplevde også en nestenulykke da en av firmaets biler skulle rygge ut. På vei inn på parkeringsplassen kom en som skulle levere en ungdomsskoleelev, men sjåføren av firmabilen klarte å stoppe tidsnok til å unngå å bli påkjørt.

– Det bør kanskje gjøres noe med trafikken, særlig av hensyn til de skolebarna som går til skolen, og som må manøvrere seg mellom bilene, sier Vøybu.