Espen Halkjær eide tidligere en tredjedel av Grotten, men har nå kjøpt ut Renèe Lauritzen og Bjørn Stefansson og tatt over hele eierskapet selv.

Grotten på Torvet er en institusjon i Halden. Kjent for is og kjøttpudding.

Vil ha helårsåpent

– Det har vært mye fram og tilbake om hva vi skulle gjøre videre og nå har vi valgt å ta over 100 prosent av Grotten, sier Halkjær, som også eier både Motz og Børkes bakerier.

Det første han gjør etter å ha tatt over hele eierskapet er å åpne igjen, etter at tidligere daglig leder Bjørn Stefansson bestemte seg for å holde vinterstengt.

– Hvorfor har dere gjenåpning midt på vinteren?

– Det er fordi vi ikke ønsker at det skal være stengt her. Vi mener at Grotten er et sted som skal være mulig å ha helårsåpent og det har vi god tro på å få til med rett bemanning, sier Halkjær.

Ung sjef

UNG SJEF:Trine Hagen skal stå for den daglige driften i Grotten.
UNG SJEF:Trine Hagen skal stå for den daglige driften i Grotten.(FOTO: )

Han har ansatt Trine Hagen som ny daglig leder.

Hun er bare 20 år gammel, men har allerede jobbet fem år på Motz.

– Hun har vist så mye på Motz og er veldig dyktig. Jeg er veldig komfortabel med at hun skal være leder for Grotten, selv om hun er relativt ung, forteller Halkjær.

Selv skryter hun av Halkjær som sjef og miljøet på Motz.

Grotten stenger for vinteren 

– Espen er en god sjef som er flink til å gi oss ansvar. Vi har et godt arbeidsmiljø. Det føles som man er på jobb med vennene sine og vi trives veldig godt sammen. Det tror og håper jeg kundene merker, sier hun.

– Jeg skal smile inn alle jeg kan og møte folk med godt humør, smiler hun.

Is og kjøttpudding

Hun tar det som en tillitserklæring at Halkjær har bedt henne om å lede Grotten i oppstarten.

– Jeg tar det som en erfaring, før jeg skal begynne å studere markedsføring, sier hun.

Til tross for åpning i februar, kommer de ti å selge is fra første stund, og den evigpopulære kjøttpuddingen er selvsagt på menyen.

– Vi tar også tilbake hamburgeren, men vil gjøre det på vår egen måte og skape vår unike burger. Ideen er at vi ikke skal ha altfor mange retter, men at vi skal ha kvalitet på det vi har, understreker Hagen.

Halkjær mener det også er en fordel at de har pølsebrød og hamburgerbrød fra egne bakerier. Det blir også bagetter og salater.

– Vi må være ydmyke for hva folk ønsker og vil gjerne ha tilbakemeldinger. Det er bare på den måten vi kan bli bedre, understreke Halkjær.

Han innrømmer også at han er litt mer stresset for å ta over det fulle ansvaret for Grotten enn han var for å ta over Børkes.

– Børkes var jo også et bakeri, så der visste jeg hva jeg tok over. Dette er noe helt annet innrømmer han.

Pusser opp

Til tross for at det ble pusset opp før forrige gjenåpning gjør de også en ny finish på lokalene denne gangen.

Motz pusses opp: – Vi har planer om søndagsåpen kafé 

– Vi har noen nye lysskilter og en ny bagettdisk og så skal vi rett og slett freshe opp litt, forteller de.

Til denne jobben har de hjelp av Espens far, Niels, som er på besøk i byen hvor han i mange år drev Halkjærs Bakeri og Conditori i gågata.

Med både Motz, Børke og Grotten driver nå Halkjær en mellomstor bedrift.

– Vi har til sammen cirka 30 ansatte, men det er ikke 30 årsverk. På Grotten regner jeg med at vi må ha 8–10 stillinger inklusive sommervikarer og ekstrahjelper, sier Espen Halkjær.