HA treffer Jan-Erik Herft, Lachlan Croker, Bent Skogli og Espen Skogli på Kongefaret. Alle fire er involvert i byggingen av boligene på det nye boligfeltet – som ligger rett over veien til den gamle tollstasjonen ved gamle E6.

– Folk vet ikke om stedet

Det har skjedd mye på Kongefaret den siste tiden, og senest denne uka ble asfaltveien inn til boligfeltet klart.

– Tidligere så det rett og slett ut som en byggeplass her, men nå har vi fått både asfalt og lys rundt hele feltet, forteller Bent Skogli

.

FINT OMRÅDE: Jan-Erik Herft, Bent Skogli, Espen Skogli og Lachlan Croker håper flere får opp øynene for Kongefaret framover.
FINT OMRÅDE: Jan-Erik Herft, Bent Skogli, Espen Skogli og Lachlan Croker håper flere får opp øynene for Kongefaret framover.(FOTO: )

Han håper at det skal bidra til at flere biter seg merke i stedet der fire boliger er solgt allerede, og flere boliger og tomter ligger ute for salg.

– Når vi snakker om Kongefaret, så tror jeg ikke det er mange som helt vet hvor det er. Jeg tror det er det som blir den viktigste jobben vår for å få solgt boliger framover. For beliggenheten og boligene er det ingenting å si på, mener Skogli.

Kort vei til E6

Alle fire er sikre på at området vil appellere til flere, særlig på grunn av den korte veien til E6, som tar deg til Fredrikstad og Sarpsborg på svært kort tid.

– Det er egentlig kort vei til alt her. For det første jo Haldens kanskje største og fineste barnehage nærmeste nabo, mens det går busser til Berg skole rett nedenfor, sier Jan-Erik Herft.
DO RE MI: Barnehagen på Kongefaret, Do Re Mi, er en av byens største.
DO RE MI: Barnehagen på Kongefaret, Do Re Mi, er en av byens største.(FOTO: )

– Jeg har selv to jenter som går i Do Re Mi, og det er en utrolig fin barnehage med flinke folk, forteller Lachlan Croker.

Fellesvisning førstkommende lørdag

Herft peker også på kort vei inn til både Halden sentrum, Svinesund handelsområde og sykehuset på Kalnes.

– Man kommer seg jo inn til Kalnes på rundt 20 minutter, og det er også en gang og sykkelsti inn til Halden sentrum. Det meste er i nærheten, sier Herft.

– Hva er det som kan skremme eventuelle kjøpere bort?

– Jeg ser egentlig ikke noe som kan skremme de bort. Det eneste er at folk ikke er nok kjent med området, men det håper vi å få gjort noe med, sier Skogli, som kan fortelle at det vil bli en stor fellesvisning på Kongefaret førstkommende lørdag.

– Det blir en fin måte å vise fram området på, og jeg håper mange tar seg tid til å komme og se hvor flott det har blitt her

.

ASFALT: Det har nå kommet på plass ny asfalt som går rundt hele boligområdet på Kongefaret.
ASFALT: Det har nå kommet på plass ny asfalt som går rundt hele boligområdet på Kongefaret.(FOTO: )