– Jeg fikk helt sjokk. Klokka var kun 05.35 på morgenen da jeg bare skulle ut på verandaen for å lufte Pus. Da kom en mørk hund opp på vår veranda og angrep katten ved å bite henne stygt i ansiktet. Det var veldig mørkt, men hunden hadde på seg en oransje vest, og den kunne minne om en drever-rase eller dachs. En jakthund så det absolutt ut som, forteller en fortvilet Madelen Lomakka Lundeker til HA.

Før elgjakta

Hendelsen inntraff altså tidlig på morgenkvisten mandag den 25. september, noe som var i god tid før elgjakta startet 5. oktober. Madelen mener allikevel det var en jakthund.

– Ja, det mener jeg. Vi har hørt fra noen at det var en annen jakt som pågikk, så kanskje den var på noe oppdrag. Den hadde altså på oransje vest, sier hun.

– Men vi vet ikke om hunden hadde på seg noen sender, utdyper ektemannen.

Ga seg ikke

– Etter å ha skadet ansiktet på katten vår så blodet rant, så kom jeg til unnsetning da Madelen ropte på meg. Den ga seg ikke og bet fast i halen på Pus. Til slutt fikk jeg smelt igjen verandadøra, men det sluttet ikke der. Da fortsatte den å herje svært aggressivt på verandaen vår, sier Ole Martin Lundeker. Og legger til:

– Den ville virkelig (!) inn for å ta den katten! Den sto og kloret opp etter veggene og karmene på utsiden før den stakk. Hunden var fullstendig gal!

35.000 kroner

Pus har vært igjennom mye i det siste. På Dyrehospitalet i Fredrikstad. Det har virkelig kostet den lille familien, som også fikk sitt første barn i januar; sønnen Kevin.

– Hvor mye har dere betalt etter angrepet?

– Nå går det mot hele 35.000 kroner. Pus fikk to kjevebensbrudd. Bare operasjonen kom på 15.000,-. I tillegg har hun fått en skinne inn i munnen. Sondeernæring måtte også til. Det ble operasjon nummer to. Hun spiste ikke de to første ukene og gikk heller ikke på do. Da ble det 2500 kroner døgnet på Dyrehospitalet, svarer matmor.

– Er det virkelig verdt det vil kanskje mange spørre seg?

– Jeg har hatt henne siden hun bare var tre-fire måneder gammel. Pus har alltid vært et nært familiemedlem. Vi ble også spurt av veterinærene om vi virkelig ville dette, og da svarte jeg at jeg ville gjort alt for katten min, svarer Madelen. Som nå gjennom HA ønsker å komme i kontakt med eierne av hunden.

FORTVILET, MEN FATTET: Matmor Madelen Lomakka Lundeker og katten Pus er ganske så fortvilet om dagen.
FORTVILET, MEN FATTET: Matmor Madelen Lomakka Lundeker og katten Pus er ganske så fortvilet om dagen.(FOTO: )
 

Port på verandaen

– Nå har vi satt opp port på verandaen. Kanskje ikke så fin, men vi vil nødig at noe slikt skal skje igjen, og ble rett og slett skremt av hele hendelsen, forteller Ole Martin videre.

– Hørte eller så naboene på Brekkerødlia noe?

– Vi har ikke hørt om noen som har sett hunden, men en nabo hørte den da han skulle på jobb. Han bekreftet det var et skikkelig leven rundt huset vårt, svarer han.

– Hvordan har den sju år gamle katten Pus det i dag, snart tre uker etter hendelsen?

– Den har heldigvis begynt å bli kosete igjen, og spiser en del våtfór. Fredag den 13. oktober skal den på kontroll, og om et par uker skal hun fjerne den skinna i munnen. Da vil det bli enda flere utgifter. Vi er svært oppgitte, men glade for at vår kjære katt lever, avslutter Ole Martin Lundeker.

 

BESKYTTER SEG: Nå har ekteparet Lundeker satt opp en port på verandaen hvor hunden kom og angrep katten deres.
BESKYTTER SEG: Nå har ekteparet Lundeker satt opp en port på verandaen hvor hunden kom og angrep katten deres.(FOTO: )

Opplever dette sjeldent

HA tok kontakt med dyrlege Elin Buer hos Halden dyreklinikk. Hun hadde følgende å si om saken:

– Dette er først og fremst svært trist for katten og for eierne. Eierne høres i hvert fall utrolig dedikerte og hengivne ut. Vi opplever ikke dette mye, men det er klart at når en hund blir veldig trigget og i tillegg opplever katten som et byttedyr, så kan den gå til angrep. Det er da en naturlig atferd for hunden.

– Det er dog mye mer vanlig at katter går til angrep på katter, og hunder går til angrep på hunder, utdyper Buer.