Møt Rikke Engh (14), Tuva Renstrøm (13), Ingrid Fratzke (14) og Thea Sandberg (13). De går i klasse 9d ved Risum ungdomsskole og har startet elevbedriften Hverdagslykke.

Hverdagslykke

– Ideen er å hjelpe de i Halden som ikke har så mye. De som har mye kan donere til oss. Vi skal sette sammen klespakker med det grunnleggende som trengs, begynner Rikke Engh.

Jentene snakker seg varme om klespakker med jakke, sko og genser til eksempelvis en gutt på ni år. Og om babypakker med alt som trengs. Og klær til barn som skal begynne på skolen.

– Det er et problem i Halden at ikke alle har like mye, sier tenåringene.

Som altså bokstavelig talt ønsker å bringe litt hverdagslykke inn i hjem i Halden.

– Ta kontakt

Jentene har startet elevbedriften gjennom skolen. De har pålagt seg selv taushetsplikt. Lover at de ikke kommer til å røpe hvem som får hjelp - eller hvem som bidrar. Hensikten deres er å hjelpe folk. Og tar dette av, er de innstilte på å fortsette på fritida etter at elevbedriftprosjektet er over i regi av skolen.

– Vi ønsker at de som har noe å gi bort tar kontakt med oss. Vi skal selge pakkene for fra 50 kroner og opp til 150 kroner. Halvparten går til elevbedriften for å dekke utgiftene vi har. Den andre halvparten går til en veldedig organisasjon, forteller de fire.

Og fortsetter: – Vi har kontakt med Røde Kors i Halden. Og vi har fått klær fra enkeltpersoner. Ta kontakt med oss. Hverdagslykke er på Facebook, og på Instagram som Hverdagslykke_eb. Vi treffes også på 980 01 723.

IVRIGE: Thea Sandberg (tv), Rikke Engh, Ingrid Fratzke og Tuva Renstrøm ønsker å utgjøre en forskjell og hjelpe barn og unge i Halden.
IVRIGE: Thea Sandberg (tv), Rikke Engh, Ingrid Fratzke og Tuva Renstrøm ønsker å utgjøre en forskjell og hjelpe barn og unge i Halden.(FOTO: )

– Gjøre en forskjell

– Vi føler vi kan gjøre en forskjell i samfunnet vårt. Dette håper vi blir hverdagslykke i hjem. Barna får noe uten at det går ut over noe annet. Vi sparer også miljøet, da dette er gjenbruk. Nå er vi i gang, og vi starter med å selge pakker i løpet av neste uke, sier klassevenninnene og avslutter: – Vi ønsker å gjøre noe bra for Halden og det samfunnet vi skal vokse opp i.