– Det er jo nesten slemt at sesongen er så lang. Den varer nesten til jul. Jeg kjørte mitt første ritt i april, og det siste blir i slutten av november.

32 ritt

Ingrid Bøe Jacobsen. Hun smiler, men rister også litt oppgitt på hodet. For livet som verdens beste i terrengsprint er slett ikke bare enkelt.

– Altså, jeg elsker idretten. Å trene, konkurrere. Alt. Men det er tøft, nesten umulig, å være i form fra april til november, sier Bøe Jacobsen.

Hun kjørte sitt første ritt for året i april. Fram til nå er det blitt 32... I juni og juli sov hun i sin egen seng i henholdsvis 10 og 12 døgn. Toppidrettslivet skal kombineres med jobb (Ingrid er lærer på Risum) og kjæreste og familie.

– Det har vært ritt nesten hver helg. «Non stop» fra april.

Bestemt seg for Brasil-tur

Som HA tidligere har skrevet, sikret Bøe Jacobsen seg sammenlagtseieren i verdenscupen i terrengsykling sprint i Antwerpen, Belgia sist helg. Utfordringen er at haldenseren må være til stede på verdenscupavslutningen i Brasil i slutten av november for å motta pengepremien som verdens beste.

– Jeg har sjekket og sjekket, men UCIs regler er klare. Jeg har sagt klart ifra hva jeg mener om det. Kanskje blir det endringer en gang i framtida, men for 2018 blir nok ikke reglene endret, nei, sier hun.

JUBEL: Her vinner Ingrid Bøe Jacobsen verdenscupen i Antwerpen, Belgia sist helg.
JUBEL: Her vinner Ingrid Bøe Jacobsen verdenscupen i Antwerpen, Belgia sist helg.(FOTO: )

– Har du bestemt deg, blir det Brasil-tur?

– Ja. Jeg prøver å få til det. Kanskje drar jeg bare med håndbagasje og låner meg en sykkel... Neida, målet er å få til en skikkelig tur - og vinne det siste rittet også, smiler Bøe Jacobsen.

Tredelt utfordring

– Det har løst seg økonomisk?

– At jeg velger å reise, er litt tredelt. Økonomi er en av faktorene. Heldigvis har jeg gode lokale sponsorer. I tillegg handler det om å få fri fra jobb. Her har jeg møtt stor forståelse og velvilje fra Risum.

Ingrid (26) har vært uslåelig i 2018: – Merker at jeg er bedre enn i fjor 

– Og den siste delen handler om motivasjon?

– Ja, faktisk. Dette gjør at sesongen utvides med to måneder. Det er tøft å holde trykket oppe til langt ut i november. Så det kan nok hende at jeg kjører på fram til VM, og deretter trener litt annerledes og alternativt inn mot Brasil.

Til Kina på gulljakt

For før Bøe Jacobsen skal til Brasil, venter en ny langtur. VM i Chengdu, Kina.

MER GULL?: Verdenscupen er vunnet. Nå venter VM for Ingrid Bøe Jacobsen. I Kina. - Jeg reiser med gullambisjoner, men vet at marginene er ekstremt små i denne idretten, sier hun.
MER GULL?: Verdenscupen er vunnet. Nå venter VM for Ingrid Bøe Jacobsen. I Kina. - Jeg reiser med gullambisjoner, men vet at marginene er ekstremt små i denne idretten, sier hun.(FOTO: )

– VM-rittet er fredag 9. november, jeg reiser nedover en snau uke tidligere. Ambisjoner? Som nybakt verdenscupvinner må jeg være tøff nok til å si at jeg har et gullhåp. I hvert fall medalje. Men i denne idretten er marginene ekstremt små, sier Bøe Jacobsen.

Løypa i VM-byen Chengdu er bygd opp i et parkområde midt i storbyen. Bøe Jacobsen har sett litt video, og mener løypa bør passe henne godt.

«Ingen planer om å legge opp»

– Verdenscupvinner. Har følelsen rukket å synke inn?

– Det er en deilig følelse! En belønning for hardt arbeid over mange år.

– Hva tenker du om satsing videre?

– Jeg har ingen planer om å gi meg, i hvert fall! Selv om jeg er litt lei nå mot slutten av en sesong, har jeg fortsatt ambisjoner. OL-håpet ligger der i det fjerne, og jeg føler fortsatt at jeg kan bli bedre, sier hun.