Laura Rumbutyte (27) er en driftig dame. Hun står registrert som innehaver av tre bedrifter i Halden, og den tredje er hun, gode venner og familie i full gang med å sette i stand.

Oppussingen av gamle Fredrikshald bar på Ohmes plass har pågått siden 1. august, og i månedsskiftet september/oktober ser Rumbutyte for seg å åpne Phoenix bar.

– Mange bransjeregler å lære seg

– Vi satser på den yngste delen av utelivet i Halden og kommer til å ha 18-årsgrense. Vi ønsker å bygge opp et bedre tilbud til de yngre haldenserne, og stedet her skal bli noe helt annet enn det det har vært. De som har vært her tidligere, og som kommer tilbake når vi har åpnet, håper vi at skal få en «wow»-følelse, forklarer 27-åringen.

Bort med mørke farger på veggene. Bort med dartspill og shuffle board. Inn med hvite vegger, fargerike ledlys, dansegulv og moderne møblement. Teamet bak Phoenix bar har en klar plan om å skape et innbydende og lyst lokale som passer til den tiltenkte aldersgruppen.

– Baren er så klart åpen for alle, men vi har forhørt oss i bransjen her i byen og funnet ut at det fortsatt er behov for et utested for 18-åringer. Vi kommer til å ha et godt utvalg av drikkevarer, men på rett side av lovverket. Jeg har ikke drevet i denne bransjen tidligere, bare vært ansatt, så det er mye å sette seg inn i. I tillegg har den lave aldersgrensen et eget regelverk som vi må kjenne i detalj, sier innehaveren.

MODERNE OG UNGDOMMELIG: – Vi er opptatt av at stedet skal bli noe annet enn det det har vært tidligere. Selv om aldersgrensen er lavere enn på de fleste andre utesteder i Halden, satser vi på et trygt og hyggelig miljø, sier Laura Rumbutyte. Enn så lenge er lokalene preget av oppussingsarbeid.
MODERNE OG UNGDOMMELIG: – Vi er opptatt av at stedet skal bli noe annet enn det det har vært tidligere. Selv om aldersgrensen er lavere enn på de fleste andre utesteder i Halden, satser vi på et trygt og hyggelig miljø, sier Laura Rumbutyte. Enn så lenge er lokalene preget av oppussingsarbeid.(FOTO: )

Pusser opp overflatene

Lokalene som tidligere huset Fredrikshald bar, har stått tomme en god stund. Likevel kunne Rumbutyte konstatere at flesteparten av de kostbare investeringene allerede er gjort, og at hun dermed slapp unna de største kostnadene.

– Bare bardisken ville kostet mange titalls tusen kroner å få på plass om vi skulle anskaffet den selv. I tillegg er det elektriske anlegget i orden og riktig dimensjonert, vi har kjøleskap og god lagerkapasitet, og ventilasjon og oppvarming er på plass, forteller hun.

– Vi har stort sett konsentrert oss om overflatene og interiøret, og det har gått i ett siden oppstarten for en drøy måned siden.

Søker etter ansatte

Hun har som mål å tjene penger på denne bedriften som de to andre firmaene hun driver. Både frisørsalongen i gågata og bilpleiefirmaet på Sørlifeltet går bra, ifølge Rumbutyte.

– Hvordan har det seg at du har etablert tre bedrifter innenfor tre så ulike bransjer?

– Jeg var mye med faren min i garasjen da jeg var liten. Jeg liker biler, og jeg syns det er gøy å drive noe selv. Jeg har flinke folk som jobber for meg på Sørlifeltet, og vi har satt i gang en ansettelsesprosess her på Phoenix bar. Blant annet søker vi daglig leder. Jeg er utdannet frisør, så salongen er min arbeidsplass, sier hun.

VELKOMMEN: Laura Rumbutyte håper å åpne dørene til Phoenix bar i månedsskiftet september/oktober.
VELKOMMEN: Laura Rumbutyte håper å åpne dørene til Phoenix bar i månedsskiftet september/oktober.(FOTO: )

Disponerer totalt cirka 200 kvm

Rumbutyte kommer opprinnelig fra Litauen, men har bodd i Halden de siste fire årene. Hun har jobbet som bartender tidligere, og da lysten til å starte noe nytt, meldte seg, tenkte hun på de tomme barlokalene like ved bybrua.

Phoenix bar disponerer totalt cirka 200 kvadratmeter fordelt på selve baren, bakrommet og uteserveringen som tidligere tilhørte restauranten i etasjen over.

– Enn så lenge kan gjestene våre ta med seg drikken sin ut og opp på plattingen, og vi gleder oss til sommeren når vi kan ta i bruk uteserveringen på en bedre måte. Da ser vi for oss andre åpningstider enn det vi begynner mim er onsdager, fredager og lørdager, sier Rumbutyte.

Hun har også planer om temakvelder med blant annet quiz, spill og konserter.

SATSER: Tidligere Fredrikshald bar blir nå Phoenix bar. – Vi tenker på stedet som en phoenix fugl som aldri dør, men reiser seg fra asken. Her har det vært mange eiere tidligere, men vi har tro på at dette skal gå bra, sier innehaver Laura Rumbutyte.
SATSER: Tidligere Fredrikshald bar blir nå Phoenix bar. – Vi tenker på stedet som en phoenix fugl som aldri dør, men reiser seg fra asken. Her har det vært mange eiere tidligere, men vi har tro på at dette skal gå bra, sier innehaver Laura Rumbutyte.(FOTO: )