For få dager siden skrev HA om kinosjef Clas Lucky Eriksen som inviterer til gratis kinoforestilling på Torget, og lørdag kveld var det endelig duket for film.

God filmstemning

Sola har gått ned, regnet som bøttet ned tidligere på dagen, har stoppet, og alle tegn peker mot at kvelden vil bli perfekt for utekino. I god tid før klokka 22 begynner folk å komme til Torget.

En etter en dukker de opp med stoler under armen og pledd i veska. Noen har med seg bøttevis med godteri, popkorn og brus for filmen. Andre får kjøpt av kinoens midlertidige kioskstasjon som er satt opp for anledningen.

Kinoforestillingen er et gratis tilbud som kinosjef Clas Lucky Eriksen inviterer haldensere til. I fjor ble filmen Burning vist på skolestadion uten de største oppmøtetallene. I år har det blitt forandringer.

Mange kom til Torget

Utekino er en helt spesiell opplevelse som er verdt å få med seg. I utendørsomgivelser med mystisk kveldslys blir filmopplevelsen noe helt unikt. I tillegg hadde Aladdin kino ordnet med en kioskstasjon som sørget for den velkjente kinopopkornduften.

– Vi ønsket oss Ghostbusters på dette arrangementet lenge, og heldigvis fikk vi det til. Den er helt ny, og det tror jeg trekker folk, sier kinosjef Eriksen.

En liten stund før filmen snurrer i gang blir det telt til rundt 230 i publikum. Etterhvert som filmen starter og kommer i gang, runder nok tallet nærmere 250.

Håper på noe årlig

– Det er mange flere her i dag enn hva jeg turte å håpe på. Det jeg tenkte, var at det er helt greit med 100, men jeg håpet på kanskje 150. 250 er kjempebra. Vi hadde jo forestillingen i fjor, og det gikk ikke fullt så bra. Vi flyttet oss hit til Torget i år, som er veldig sentralt. Det tror jeg gjorde mye. Med så mange som faktisk kom hit i dag, hadde det vært gøy å få til en årlig greie, legger Eriksen til.