Rekordmange oppklaringer i år

SVÆRT GODE TALL: I fjor var oppklaringsprosenten for hele Østfold politidistrikt 43,1 prosent av de 12.706 forbrytelsene som ble registrert i fjor.

SVÆRT GODE TALL: I fjor var oppklaringsprosenten for hele Østfold politidistrikt 43,1 prosent av de 12.706 forbrytelsene som ble registrert i fjor.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Parallelt med å redusere antall gamle saker, får politiet stadig nye straffesaker på bordet.

DEL

Den pågående restansenedbyggingen i Østfold-politiet gjøres innenfor de økonomiske rammene som politidistriktet er tildelt, og skjer på toppen av den daglige driften.

På direkte spørsmål svarer politimester Steven Hasseldal at Østfold-politiet ikke nedprioriterer andre politioppgaver.

– Enkelte oppgaver vil nok i det store bildet merke dette, men det er ikke noen konkrete områder som er nedprioritert som følge av dette arbeidet, sier politimesteren.

- Lagseier

For Østfold-politiet kan slå i bordet med svært solide tall også når det gjelder det daglige politiarbeidet.

I fjor var oppklaringsprosenten for hele politidistriktet 43,1 prosent av de 12.706 forbrytelsene som ble registrert i fjor.

– Ved utgangen av april var oppklaringsprosenten i Østfold politidistrikt på 55 prosent. Dette er en lagseier, og alle ansatte har virkelig stått på for at vi har en så solid oppklaringsprosent, sier påtaleleder Unni Lineikro.

Bedre enn landssnittet

Politiet prioriterer saker der gjerningspersoner er under 18 år, og alvorlige voldssaker. Også her kan Østfold-politiet vise til gode resultater.

Gjennomsnittlig behandlingstid for unge forbrytere i Norge er på 42 dager. I Østfold er behandlingstiden 31,6 dager. I voldssaker er landssnittet på 90 dager, mens det i Østfold er 74,3 dager.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken