Har fjernet tidstyvene

Politimester Steven Hasseldal har justert opp lønningene til politijuristene.

Politimester Steven Hasseldal har justert opp lønningene til politijuristene. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Politijuristene i Østfold får nå jobbe med det de kan best; det påtalefaglige.

DEL

– Vi skal ikke legge skjul på politijuristene i Østfold politidistrikt over tid har vært nødt til å gjøre arbeidsoppgaver som kunne vært gjort av andre. Noe av det viktigste vi nå har gjort, er å fjerne tidstyvene slik at juristene kan konsentrere seg om det politifaglige, sier påtaleleder Unni Lineikro.

I den forbindelse har politiet ansatt to personer som skal gi politijuristene kontorstøtte.

Et annet tiltak som Østfold-politiet har iverksatt for å gjøre det attraktivt å være politijurist i distriktet, er å se på lønns- og arbeidsbetingelsene.

– Vi har startet arbeidet med å løfte lønningsnivået, men har fortsatt med å gå på der, sier politimester Steven Hasseldal.

Ute i distriktet

Politijuristene ble samlet under samme tak da politiet tok i bruk det nye politihuset på Grålum i mars i fjor. Et tiltak de nå har iverksatt, er å opprette team med jurister som ukentlig er på de ulike politistasjonene og lensmannskontorene.

– Vi har innført flere gode verktøy for hvordan vi skal jobbe mest mulig effektivt og være best mulig forberedt. Blant annet har vi laget og tatt i bruk et arbeidsflytskjema, som kanskje er et av de viktigste verktøyene vi har når det gjelder videre etterforskning og påtale i straffesaker. I dag er juristene til stede på stasjonene to ganger i uka og jobber tett opp mot etterforskerne, sier politimesteren.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken