Gå til sidens hovedinnhold

Ungdomskveld på Brygga: – Her blir det fest med russemusikk, rap og hiphop

Artikkelen er over 1 år gammel

Fire lokale og tre nasjonale artister skal trekke Haldens ungdommer til kultursalen på onsdag kveld.

Høstferien er i gang, og i den anledning arrangerer Brygga kultursal høstferieparty for ungdom med musikk som bør treffe midt i for de fleste i målgruppa.

På scenen skal nemlig tre artister som lager partymusikk med til sammen flere millioner streams, spille. Ringnes-Ronny har etablert seg som en av landets største russeartister. Heux, lillebroren til Tix som har hatt stor suksess med låter som «Shotgun», «Neste sommer» og «Jeg vil ikke leve», har markert seg som en av de ledende innenfor samme musikksjanger. Hiphop-duoen Yung Potato er fra Halden og tok Norge med storm med låten «Gutta» tidligere i år.

– Musikk er viktig

De tre hovedartistene får selskap av fire lokale navn som er kjent for mange av dem man håper finner veien til kultursalen.

Marcus Torp (19) går under artistnavnet MT og har laget musikk siden barneskolen. Den første låten spilte han inn i 8. klasse. Han lager musikk i studioet på Ungdomshuset Domino, og han er godt i gang med sitt første album.

– Jeg har en blanding av rap og melodier på noen av låtene, men det er mest hiphop. Musikken er veldig viktig for meg, og det er ikke ofte man får muligheten til å stå på en scene som dette, sier han dagen før høstferiepartyet i kultursalen finner sted.

Mystere Luabeya (19) har drevet med musikk i snart to år og lager låter som sjangermessig ligger mellom pop og hiphop.

– Jeg har sluppet noen låter selv, men den siste tida har jeg først og fremst mikset og produsert for Ovidicio, forteller han.

Hør Ovidicios låt «Rapunsel» på Spotify (krever innlogging på Spotify)!

– Stort på mange måter

Bak Ovidicio står Markus Johansen (19) fra Fredrikstad. Han er den tredje artisten som skal på scenen og skape god stemning på onsdag.

– Jeg er takknemlig og glad for at jeg får muligheten til å være med på dette. Det blir første gang jeg står på en ordentlig scene, sier artisten.

Han har drevet med musikk like lenge som Mystere og forteller at de lagde låter mest for moro skyld i begynnelsen.

– Vi syns det var gøy og bestemte oss for å satse mer. Jeg slapp min første singel i november i fjor og har kommet med to til etter det, forteller Ovidicio.

Alle tre er enige om at konserten i Brygga kultursal er stor på flere måter.

– Vi får sceneerfaring, vi får møtt et større publikum live, og det er bra promotering for oss som artister. Folk som ikke har hørt oss før, blir bedre kjent med musikken vår.

Hør Mysteres låt «La meg være i fred» på Soundcloud!

– Trygge rammer

Martin Gundersen er leder i Brygga kultursal og initiativtaker til høstferiefesten. Han er glad for at han fikk i stand en kveld som retter seg mot et publikum som oftest finner sin foretrukne musikkstil på andre scener og i andre kanaler enn live på byens største scene.

– Jeg kontaktet Rockehuset og Domino for å høre hvem jeg burde få med meg som lokal support til Ringnes-Ronny. Marcus og Mystere ble tidlig nevnt. De har fått med seg Ovidicio, Kee J og en overraskelsesartist. Managementet til Heux og Yung Potato så at deres artister passet inn i helheten, så nå kan vi tilby åtte gode artister til byens ungdommer, sier han.


Kultursalen ser på arrangementet som et viktig kommunalt tilbud i en tid hvor det er mye fokus på hva ungdommer gjør på fritida.

– Hos oss skjer alt innenfor trygge rammer. Vi deler salen fysisk i to og skiller over og under 18 år. Det blir bånd og stempel for å se forskjell på aldersgruppene, vakter fra Securitas, våre egne folk og skille ute i foajeen for slag i baren, forteller Gundersen.

– Denne onsdagen er beregnet på de unge slik at de slipper å være ute eller ikke ha noe å gjøre, påpeker han.

Kan bli flere konserter

Det er ikke bare på scenen at de unge regjerer i forbindelse med høstferiefesten. Markedsføringen av arrangementet er gjort av ungdommer på Halden videregående skole.

Til sammen antar Gundersen at informasjon om kvelden har nådd over 10.000 unge.

– Se på det som et sosialt prosjekt. Det er stor forskjell på unge og voksne. De unge er for eksempel ikke på Facebook. De bruker mer Snapchat og Instagram. Derfor har vi engasjert dem som kjenner byen og de unges verden til å markedsføre. Og hvis kvelden blir en suksess, er dette noe vi kan gjøre flere ganger. Vi har kapasitet og er en kommunal aktør, sier den daglige lederen.

Konserten blir en fin blanding av etablerte og mer ferske artister, nasjonale og lokale navn. Ringnes-Ronny er også kjent i Sverige.

– Med så mange streams, likes og følgere som disse artistene har, så er det helt klart mange av Haldens unge som vet hvem dette er. Så vi håper de tar turen til kultursalen på onsdag, sier Martin Gundersen.


Kommentarer til denne saken