Ungdomsbedrift tenker nytt: – Vi er motivert til å jobbe

UNGE ENTREPRENØRER: Porsnes-elevene (f.v) Sebastian Farbrot, Linus Bjørnstad og Nils Arthur Dahl jobber med å utvikle et armbånd med en liten beholder til antibac, hvor man kan sprute det rett på hendene.

UNGE ENTREPRENØRER: Porsnes-elevene (f.v) Sebastian Farbrot, Linus Bjørnstad og Nils Arthur Dahl jobber med å utvikle et armbånd med en liten beholder til antibac, hvor man kan sprute det rett på hendene. Foto:

Annerledes tider krever nye behov og nye tanker. Tre videregåendeelever i Halden jobber med å lage et armbånd som tilfører Antibac på hendene.

DEL

- Det var Linus som kom på idéen, og han brukte ikke lang tid på å overtale oss om at det er en god idé, sier Nils Arthur Dahl (17) når vi møter de tre karene utenfor skolebygningen på Porsnes.

Han går i andreklasse på linja Markedsføring og ledelse sammen med Linus Bjørnstad (17) og Sebastian Farbrot (18). Det var der de fikk i oppgave å finne en åpning i markedet med et innovativt produkt. Da ble selskapet Antiband UB etablert.

– Jeg vet ikke hvor jeg fikk ideen fra, det dukka bare plutselig opp, sier Linus Bjørnstad.

Finansiere produktutviklingen

De har satt i gang en spleis for å finansiere utviklingen av produktet videre. Så langt har de hentet inn 3365 kroner fra 14 forskjellige givere.

I presentasjonen der skriver de:

«Alle mennesker over hele verden har blitt påvirket på en eller annen måte av Covid-19-pandemien. Hver dag blir vi alle møtt av flasker og dispensere som vi alle tar på med hendene. Bare det kan gjøre at viruset sprer seg.»

– Tanken er at man har på seg et armbånd som kan fylles med Antibac i en beholder. Og så kommer det en sprut ut foran når man trykker på den, forteller Bjørnstad.

De mener at det er en idé som kan gjøre det å bruke Antibac både enklere, tryggere og bedre for miljøet.

Ungt entreprenørskap

Veien fra å tenke en tanke til å gjennomføre den, kan som kjent være lang. Men i et ungt entreprenørskap veier pågangsmot opp for frykten for potensielle hindere.

– Vi er i kontakt med en dame i Kina, som skal hjelpe oss med å finne en produsent som kan lage produktet, forteller Farbrot.

Det er for å sondere terrenget, for de har ennå ikke en prototyp å vise til. Men det er under utvikling.

– En IT-tegner på IFE jobber med å lage et 3D-design av armbåndet for oss. Han har også kunnskap om hvordan dette best kan designes til produksjon, og vi tar i mot alle råd vi kan få, sier Farbrot.

ETT TRYKK: Ved å trykke på armbåndet, spruter det antibac på hånda, som man så kan gni utover hendene selv. Uten å ta på flasker som andre også har tatt i.

ETT TRYKK: Ved å trykke på armbåndet, spruter det antibac på hånda, som man så kan gni utover hendene selv. Uten å ta på flasker som andre også har tatt i. Foto:


Likeverdige eiere

Bedriften Antiband UB er nå stiftet som et ungdomsselskap i Brønnøysund, og de tre er likeverdige eiere.

– Vi har fordelte roller i selskapet, hvor Sebastian er produksjonsansvarlig, Arthur er markedsansvarlig, og jeg er daglig leder, sier Bjørnstad.

Foreløpig mål for Spleis-aksjonen er 50 000 kroner, men det kan hende at de kommer til å trenge mer for å starte produksjonen. Det avgjøres av designet, og produksjonsutgiftene.

– Vi tenker at armbåndet skal være i hard silikon, og så vil vi selge med refill-flasker, sier Dahl.

Der har de allerede møtt på en prisutfordring.

– Prisen vi har fått på refill-flasker til nå, betinger at vi produserer 10 000 flasker for å få en god pris, og det er for mye for oss i utgangspunktet, legger Bjørnstad til.

– Viktig at det er bærekraftig

De legger seg på et realistisk produksjonsantall et sted mellom 1000 og 2000 armbånd.

– Vi undersøker også mulighetene for å kunne utvikle dette i Norge, og det er viktig at det er bærekraftig, sier Farbrot.

De kommer også til å legge jobb og omtanke i selve utseendet av armbåndet, slik at det blir attraktivt å bruke, i tillegg til det praktiske ved å ha en sprut Antibac tilgjengelig.

– Rådet vi har fått fra skolen, er å bruke mennesker man har rundt seg når man utvikler. Jeg har en tante som jobber med design, som kan hjelpe oss, og så er det en annen elev her på skolen som kan bidra, sier Bjørnstad.

Veien videre går til å bli ferdig med en prototyp, utvikle logo, finne en produsent, og selvfølgelig finansieringen.

– Vi har ikke søkt om konkrete midler ennå, men kommer nok til å søke ulike steder når vi har et budsjett klart. Vi er veldig motivert til å jobbe med dette, avslutter Bjørnstad.

ARMBÅND-PRODUSENTER: (F.v) Sebastian Farbrot, Linus Bjørnstad og Nils Arthur Dahl har kommet med en idé som de beskriver som opp med en idé "som kan gjøre det å bruke antibac både enklere, tryggere og bedre for miljøet".

ARMBÅND-PRODUSENTER: (F.v) Sebastian Farbrot, Linus Bjørnstad og Nils Arthur Dahl har kommet med en idé som de beskriver som opp med en idé "som kan gjøre det å bruke antibac både enklere, tryggere og bedre for miljøet". Foto:


Artikkeltags