Elefanten i rommet

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Halden kommune skal etter sommeren rekruttere ny kommunalsjef innen undervisning, igjen. Det blir vel den tredje sjefen som ansettes i løpet av få år. En kan vel si at gjennomtrekken av kommunalsjefer innen undervisning i Halden har vært forholdsvis høy.

Stadig utskifting av kommunalsjefer skaper lite forutsigbarhet og stabilitet. Selv sjefer trenger som regel lang tid for å sette seg inn i nye arbeidsoppgaver, rutiner og systemer.

 I tillegg har de gjerne en egen agenda for hvordan organisasjonen kan endre og videreutvikle seg. Krav og påtrykk fra myndigheter og politikere krever også evne til høy grad av samarbeid og samspill med andre for en kommunalsjef.

Kommunen må nå klare å finne en person som har de egenskapene som skal til for å lede undervisningssektoren i Halden. Denne gangen må administrasjonen treffe med en «innertier» når de ansetter ny kommunalsjef som fører til ro, stabilitet og forutsigbarhet i undervisningssektoren. Kommunen har hverken råd eller tid til å «bomme» denne gangen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken