Gå til sidens hovedinnhold

Ulven svarer Rødhette

Artikkelen er over 2 år gammel

Stig, først er det viktig at du husker at det er bedre med en ulv på Rådhuset enn en ulv i skogen.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det som er viktig ved dette valget er at vi finner nye ideer og bedre løsninger som sikrer at Aremark er et sterkt og godt lokalsamfunn i mange år fremover. Da må vi være smartere enn andre kommuner og vi må tørre å ta de vanskelige debattene.

Jeg har brukt ordførerlønna som et eksempel på hvor vi må tenke nytt. Ikke fordi det er det viktigste etter valget i høst, men fordi det er et veldig godt symbol på problemstillingene vi står ovenfor som kommune. Vi må tørre å proritere.

Selv i eventyr tror jeg de fleste Aremarkinger kan være enige i at ordføreren  tjener vesentlig mer enn de fleste i bygda vår. Jeg tror også de fleste kan være enig i at vi ikke kan bruke 960 kroner per skatteyter per år på å betale ordførerlønna i Aremark, helt uavhengig av hvem som ønsker å være ordfører.

Jeg mener Aremark trenger en ordfører med engasjement og gjennomføringsevne. Som ordfører vil jeg være tilstede for store og små, delta i bygdas begivenheter, fremme samholdet i kommunen og få fart på Aremark. Kort sagt være en ordfører for alle.

Du spør hvor mye skal jeg avlønnes hvis jeg blir Ordfører. Jeg har foreslått at Ordføreren i Aremark skulle avlønnes i forhold til utført arbeid på vegne av kommunen. Det er en enkel og god ordning. Målet bør være å redusere kostnaden med 500.000 kroner i året. Uansett hvordan du snur og vender på det er det ikke oppgaver for en heltidsordfører i Aremark som kan forsvares i de oppgaver som finnes i en liten kommune. Vi har valgt å være egen kommune for at vi mener det er beste for våre innbyggere, og da må vi være vesentlig mer kreative enn alle andre kommuner for ikke å havne i  luksusfella.

Godt valg!

Kommentarer til denne saken