Leirstein ble ikke ekskludert fra Frp: – Det virker som at sexovertramp er helt greit

Ingebjørg Godskesen og Ulf Leirstein på vei inn til den tradisjonsrike stortingsmiddagen på Slottet i 2016.

Ingebjørg Godskesen og Ulf Leirstein på vei inn til den tradisjonsrike stortingsmiddagen på Slottet i 2016.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Frp har utelukket eksklusjon i saken om Ulf Leirstein. Tidligere Frp-politiker Ingebjørg Godskesen mener det står i grell kontrast til hvordan partiet behandlet henne.

DEL

(Moss Avis) – Dette er rimelig spesielt, sier Ingebjørg Godskesen til Dagsavisen, om Fremskrittspartiets behandling av Leirstein-saken.

Hun meldte seg ut Frp i sommer etter 17 år i partiet. Utmeldingen kom underveis i en eksklusjonssak i partiet etter at Godskesen trosset partigruppen og stemte imot sammenslåing av Agder-fylkene til én region.

– Det virker som at seksuelle overtramp er helt greit, mens det å stemme i tråd med partiets program krever eksklusjon, sier Godskesen til Dagsavisen.

Internasjonale verv

Daværende parlamentarisk leder i Frp, Harald Tom Nesvik, skrev brev på vegne av stortingsgruppen og ba sentralstyret vurdere sanksjoner ettersom hun, etter gruppas syn, hadde brutt interne vedtekter.

I tillegg la gruppestyret til Frp på Stortinget til grunn at Godskesen burde miste sine internasjonale verv, noe som var så uvanlig at erkefienden SV valgte å gå ut og forsvare Godskesen. Ulf Leirstein satt da i gruppestyret.

– Jeg ser på Leirstein som en venn, men han ville altså frata meg alle mine internasjonale verv på grunn av dette. Selv har han ikke blitt møtt med samme reaksjon, sier hun.

Leirstein har nemlig også et verv som leder av den norske delegasjonen til Den interparlamentariske union (IPU). Dette har Leirstein beholdt.

– Du føler nesten det er litt trynefaktor her, sier Godskesen.

Eksklusjon er utelukket i Leirstein-saken, opplyste parlamentarisk leder i Frp, Hans Andreas Limi, til Dagsavisen forrige uke.

Frps organisasjonsutvalg konkluderte heller med at han burde trekke seg fra sin verv. For øvrig hadde Leirstein allerede trukket seg fra vervene.

Overtramp

Ulf Leirstein trakk seg som parlamentarisk nestleder, justispolitisk talsperson og leder av valgkomiteen etter at NRK avslørte at han skal ha sendt eposter med porno til unge gutter i FpU. Leirstein erkjenner å ha utvist dårlig dømmekraft og gått over streken.

NRK meldte også først om tekstmeldingene der Leirstein foreslo å ta med en den gang 15 år gammel partifelle på trekant med en kvinne i 30-årene.

Verken parlamentarisk leder Hans Andreas Limi eller nestleder Gunnar Bahus i organisasjonsutvalget, som har ledet arbeidet med Leirstein-saken, vil kommentere Godskesens reaksjon på behandlingen av Leirstein-saken.

Dagsavisen har ikke kommet i kontakt med Leirstien.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken