«The Question Mark» gikk videre

Gikk videre:  I tillegg til «The Question Mark», gikk også Caroline Bøe Olsen, Bjørn-Nicklas Myrvang, Jonas Haze og Jon Erlend Halvorsen videre. På kunstsiden skal Eir Nyborg og Veni Martha Dahl-Bruheim videre til Fredrikstad. Alle foto: Joachim Constantin Høyer

Gikk videre: I tillegg til «The Question Mark», gikk også Caroline Bøe Olsen, Bjørn-Nicklas Myrvang, Jonas Haze og Jon Erlend Halvorsen videre. På kunstsiden skal Eir Nyborg og Veni Martha Dahl-Bruheim videre til Fredrikstad. Alle foto: Joachim Constantin Høyer

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Gruppa «The Question Mark» gikk videre til UKM Østfold.

DEL

Gruppa «The Question Mark» var blant dem som gikk videre for å forsvare Haldens ære når UKM Østfold skal synges og danses i gang i april. Bandet, som består av Mathea Hansesætre, Elinor Holt, Emily

– Helt uventet

Moen, Sauvé Ami Ndayiragije og Christoffer Andersen. «Backstage» var nervene mer enn til stede, men da resultatet ble klart kunne gjengen strekke armene i været. Dommerne hadde fått i oppgave å ikke kun se på hvem som gjorde det best rent prestasjonsmessig, men også speile hele den lokale mønstringen i valgene sine.

– Vi trodde egentlig ikke at vi skulle komme videre. Derfor ble vi veldig sjokkerte, sier Emily Moen til HA.

– Det var helt uventet, fortsetter venninnen Mathea.

– Hvordan går det i Fredrikstad nå da?

– Jeg tror det skal gå bra. Det blir en veldig hard konkurranse. Vi må øve mer. Særlig siden det var så var utrolig gøy å komme videre nå, sier Elinor.

– Litt lei av sangen

–En negativ ting er at vi egentlig er litt lei sangen vi spilte. Den går i hodet hele tiden. Om og om igjen, forteller Christoffer, som har noen tanker om at bandet bør fornye repertoaret før fylkesmønstringen.

– Men spiller vi den mer, så blir vi enda flinkere på å framføre låta også, smiler Moen.

Bildeserie

UKM i bilder

The Question Mark spilte en utrolig flott cover av poplåta «Try» av artisten Pink. Gjengen kunne avsløre at det ble feiring utover lørdagskvelden.

– Vi skal ut og spise for å feire. Det blir nok pizza, sier Mathea til Halden Arbeiderblad.

Disse gikk også videre

Det er tydelig at Halden er en kulturby, og det vil byen trolig være i flere tiår framover. I det minste om en skal ta utgangspunkt i det sterke og varierte programmet ungdommen i Halden viste fram på lørdag.

Publikum fikk se alt fra kulturell variasjon i gruppa «Flere farger» fra Os skole, pop og rock, til dukketeater og skuespill. I tillegg til «The Question Mark», gikk også Caroline Bøe Olsen, Bjørn-Nicklas Myrvang, Jonas Haze og Jon Erlend Halvorsen videre. På kunstsiden skal Eir Nyborg og Veni Martha Dahl-Bruheim videre til Fredrikstad. UKM Østfold arrangeres 22. april.

UKM i Halden kan feire

Arrangørene av UKM i Halden har god grunn til å klappe seg selv litt ekstra på skuldra i dagene som kommer. Med drøyt 300 blant publikum, i tillegg til 129 påmeldte ble det rekorder.

– Det her var fantastisk. Det er så gøy med ny deltaker- og publikumsrekord. Med så mange ungdommer har det vært hektisk, men de er så flinke, sier en stolt prosjektleder Henrik Næss Diesen.

– Det kjipeste er at vi må sende noen videre. For mange av dem som deltar er så flinke, men kommer ikke videre. Det spirer og gror godt på kultursiden i Halden, mener han.

Artikkeltags