Gå til sidens hovedinnhold

Ufint, men forståelig

Artikkelen er over 1 år gammel

LEDER Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er litt av en bredside Haldens forrige ordfører leverer i sitt innhogg. «Rullegardinen er blitt dratt ned over Halden», skriver Thor Edquist. Han skriver i anledning av at det på søndag var 100 dager siden byen fikk en ny posisjon. Han måtte vike plassen i ordførerstolen for Anne-Kari Holm (Sp). Høyre mistet makta, og byen vår fikk et rødgrønt styre.

I velkjent stil framhever Edquist alt det gode han og den forrige posisjonen gjorde for Halden i de åtte årene de satt ved makta. Han raljerer over de prioriteringene Holm og varaordfører Linn Laupsa gir uttrykk for om utviklingen på Prestebakke og flere heltidsstillinger i pleie- og omsorgssektoren. Ifølge Edquist må det fokuseres mye mer på næringsutvikling, tilstedeværelse i viktige fora til Haldens beste, og framoverlenthet i forhold til kompetanse og innovasjon. Med andre ord; det han selv prioriterte.

Vi synes ex-ordføreren bruker unødvendig sterke ord unødvendig tidlig. Det slår negativt ut. Formen hans framstår som «jeg alene vite best». Han setter seg selv på sin høye hvite hest og fokuserer på egen fortreffelighet når han hadde anledning til å være rådgiver framfor kritiker. Hvor sto han selv etter de første 100 dagene som ordfører i februar 2012?

Les også

Da rullegardinen ble dratt ned over Halden

Når det er sagt; vi forstår også den forrige ordførerens bekymring. De 100 dagene siden den nye posisjonen overtok har vært preget av en slags kjedelig stillstand. Ikke minst savner vi utspill og innspill fra Halden Arbeiderparti. Det er uvant stille fra den kanten.

Thor Edquist markerte seg i sin ordførertid som næringslivets mann. Han var også flink til å framsnakke Halden. Og han oppnådde gode resultater. Det har han fått kred for tidligere. Men han markerte seg også de siste årene som selvbevisst på egen fortreffelighet, og tidvis ufin mot enkelte politiske motstandere. Innhogget hans tar opp viktige problemstillinger. Dessverre kan disse bli overskygget av nedlatende karakteristikker av politikere som har et annet syn enn han selv. Det er synd.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.