Gå til sidens hovedinnhold

Uenigheten om Vikingane

Artikkelen er over 2 år gammel

FRITT ORD Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Ref. Aps gruppeleder Arve Sigmundstads og ordførerens syn på hva hva Halden skal leve av i fremtiden, av Trine Merethe Høistad i HA 7/2-19.

Min interesse for dette tema ligger ikke i hvorvidt Vikingane skal få tilskudd eller ei, men i hvordan Ap v/Arve Sigmundstad argumenterer for sitt syn.

For å bruke mer penger på skole, omsorg etc. må man stimulere til økte inntekter i kommunen. Vel og bra å være imot bevilgninger til kultursektoren, men: Sigmundstad «savner en langsiktig og helhetlig strategi for hva vi skal leve av i Halden i fremtiden»

Av dem i Halden som interesserer seg for temaet er det neppe mange som ikke ser og forstår den veien posisjonen ønsker å gå (og går). Sigmundstad/Ap er uenige i denne kursen, men de tradisjonelle slagordpregede kommentarer fra dette hold er for lettvinte og gir ikke de signaler som potensielle velgere forventer fra et parti som mener de kan styre Halden BEDRE enn nåværende posisjon.  Bedre tjenester på flere områder kan man umulig fremskaffe uten SELV å ha «en helhetlig og langsiktig strategi for hva Halden skal leve av i fremtiden». Presenter, Sigmundstad! Velgere og det politiske miljø venter i spenning på at Halden AP skal vise at de 1.  forstår hva som kreves i posisjon. 2. forstår at Halden AP har kastet bort alle årene siden 2011 i opposisjon og er nødt til å ta grep.

Presenter og synliggjør, Ap! Det må da være klinkende klart at dere hittil ikke har maktet å skape et bilde av et troverdig alternativt lederskap for Halden! Kan Sigmundstad forklare hvorfor? Det kunne kanskje være 1. fase i en selvransakelse som utgangspunkt for å sette et mål og ikke minst veien til målet (strategi).                                                                             

Kommentarer til denne saken