– Jeg har blitt mye sterkere. Bedre spenst, hurtighet og grunnstyrke. Dessuten kjenner jeg kroppen min bedre, sier Alexander Skorpen.
5. mai sesongdebuterer han på et stevne på Halden stadion.

Les også: Skorpen vant UM-gull

Les også: - Alexander har alt som skal til

Les også: 16-åring tok råsterkt spydgull

Håper på VM i Columbia

– Utrolig deilig at sesongen endelig er skikkelig i gang. Etter en lang vinter med mye trening er det nå jeg skal få resultatene, sier haldenseren Alexander Skorpen.
Senere i mai fyller han 17 år. Et av sesongens hovedmål er U17-VM i Columbia i juli.

Må sette ny pers


– For å komme dit må jeg klare kravet på 65 meter. Persen min er 64.71, så jeg føler meg trygg på at jeg skal klare det, sier Skorpen.
- Jeg kastet over pers på Lanzarote allerede i januar.
 


Spydtalent fra Halden
 

Forsesongens treningsresultater lover godt.
– Jeg har kastet 64 meter med halvt tilløp, og det er ikke vanskelig å merke at kroppen er i stand til å kaste lenger enn i fjor, sier 16-åringen.
Som er klar på at han må øke lengdene for å hevde seg blant de beste i verden i sin aldersklasse.
– Jeg har et konkret resultatmål denne sesongen, men det holder jeg for meg selv. Jeg har en god følelse i forhold til å forbedre meg. For å komme topp 10 i VM må jeg over 70 meter, og de beste kaster over 75 meter, sier Skorpen.

Ønsker erfaring

Ved siden av en mulig plass i VM i Columbia, skal Skorpen til Tyskland og et stort kastestevne i tyske Halle i mai.
– Jeg trenger å få erfaring internasjonalt. Her i Norge kjenner jeg de fleste av mine konkurrenter, så jo fortere jeg får kjenne på nivået ute i verden, jo bedre, sier 16-åringen.

Stortalent


Stortalentet er meget ambisiøs med idretten sin, og har OL som langsiktig mål. Han skryter av kastmiljøet i Halden, og skolehverdagen på Wang Toppidrett i Fredrikstad.
– Jeg får veldig god oppfølging av trener Teemu Pasanen, som også jobber på Wang. Opplegget der inne er veldig bra med trening og skolearbeid. Jeg har også gode lagkamerater i HIL som motiverer meg, avslutter Alexander Skorpen.