Gå til sidens hovedinnhold

Se hva som møtte Veronika i mørket

Artikkelen er over 6 år gammel

Da Veronika Lund i går kveld låste seg inn hjemme i huset sitt på Brekkerød, oppdaget hun det hun trodde var en maskert innbruddstyv som satt og ventet på henne i gangen.

- Jeg skrek til, slo armen min inn i dørkarmen, holdt meg fast og ble så redd at jeg ble både kvalm og svimmel på en og samme tid, forteller Veronika Lund til HA.

Trodde hun var alene hjemme

Hendelsen som hun til stor fornøyelse for mange la ut på Facebook tirsdag kveld, og som hun selv ler av i dag, skjedde i halv syv-tiden.

Lund er instruktør på treningssenteret Spenst og hadde nettopp gjennomført en styrke-time.

- Etter det dro jeg hjem vel vitende om at mannen min Svein Roger og ungene var ute og handlet julegaver. Jeg låste opp døra og stirret rett inn på det jeg trodde var en maskert og storvokst mann, forteller Lund.

Fikk panikkangst

Etter å ha kjent på ren panikkangst i noen sekunder, skjønte hun derimot at det hun stirret rett på ikke var en mann. Men en dukke.

Mannen Svein Roger jobber nemlig i Østfold politidistrikt og hadde tatt med seg dukken fra Sarpsborg for å bruke til en øvelse i Halden dagen etter.

- Han hadde ikke ment å skremme meg en gang og fikk en god latter da han kom hjem, forteller Lund.

- Han fikk kanskje også klar beskjed om å ikke gjøre dette igjen?

- Han fikk høre det, ja, ler Lund.

Ekstra på vakt etter innbruddsforsøk

For under to uker siden var det en person som forsøkte å ta seg inn i et hus på Brekkerød gjennom et soveromsvindu midt på natten. Det har gjort Lund og familien ekstra vaktsomme i disse dager.

- Vi har tenkt litt på at det nylig var innbruddsforsøk her på Brekkerød og blant annet bedt ungene låse døra når de kommer hjem fra skolen. Det gjorde ikke saken noe bedre at overraskelsen kom akkurat på dette tidspunktet. Men jeg tror ikke mannen min kommer til å gjøre noe sånt igjen, slår Lund fast.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.