TV2 omtalte saken først, og Nettavisen melder det samme. Middlesbrough skal ha lagt inn et bud på 100 millioner kroner for den høyreiste spissen, ifølge de to avisene.

Nekter å selge

Middlesbrough spiller i Championship, nivå 2 i England, men klubben har tidligere flere år bak seg i Premier League. Selv om det ble en 10. plass for nordøst-laget, er nok målet å komme tilbake til det gjeveste selskap denne sesongen.

Chris Wilder er for øyeblikket sjef i klubben. Treneren som nærmest sjokkerte Premier League da det nyopprykkede laget Sheffield United tok en 9. plass i 2019/20-sesongen. Laget har spillere som tidligere Manchester United-spiller Paddy McNair og tidligere Arsenal-spiss Chuba Akpom.

Jørgen har vært et hett navn under sommerens overgangsmarked, og de italienske klubbene Bologna og Sassuolo skal lenge ha vært interessert.

Men Groningen nekter å selge, og med to år igjen av kontrakten pluss opsjon på ett år til i Nederland har ikke den nederlandske klubben noe hastverk med å selge. Om ett år skal Jørgen ut i et EM-sluttspill, og gjør han det godt der kan prisen til haldenseren øke enda mer.

Overgangsmarkedet stenger om en måneds tid, og det er fortsatt mye som kan skje innen det, men da HA møtte Jørgen tidligere i sommer fortalte han at fokuset fortsatt er Groningen.

– Jeg er uansett veldig glad for å være i Groningen, men det er klart man alltid vil ta nye og større steg.

Jørgen har gjort sine saker godt i Nederland etter overgangen fra Sarpsborg 08, og skåret 14 mål i Eredivisie sist sesong. Han står også med én landskamp for Norge da han var med «nødlandslaget» i den heroiske kampen mot Østerrike november 2020.