I dag ble mellom 350 og 400 bøsser båret rundt omkring i hele Halden, det var rundt 50 flere bøsser sammenlignet med i fjor.

Dekket nesten hele Halden

I år var sentralen for TV-aksjonen i Halden på Frivillighetssentralen. 11 organisasjoner var fordelt nesten rundt i hele Halden, for å gjøre arbeidet lettere. Disse organisasjonene hadde hver sin rodeleder, Chebel Kassab var en av disse.

- Jeg hadde 16 bøsser i mitt område. Det var så mange som ville være med å gå der, spesielt barn og ungsom, at jeg satt to og to til å gå sammen, forteller Kassab.

Kassab forteller at han hadde mange bøssebærere fra Halden Skiklubb i sitt område.

- Der var det mye sprek ungdom. De kan kart, og kunne nærmest løpe hele ruta, sier Kassab fornøyd.

Flest bøsser i Låby og Tistedal

De områdene i Halden som hadde absolutt flest bøssebærere var Låby og Tistedal.

- Dette er store områder. Vi har merket spesielt at det er mange foreldre som tar med seg barna og går med bøsser i år, og det er veldig bra, forteller Else-Marie Andersen Guldal som er en av aksjonslederne i årets TV-aksjon.

- Vi er glade for alle som bidrar. I år har vi fått inn 395 000 kroner før vi har medregnet kommunebidrag og næringslivsstafetten og det som er innringt.Dette er dessverre et mye lavere resultat enn i fjor. Men vi er likevel utrolig takknemlig for all støtte, biddrag, giverglede og engasjement. Takk spesielt til alle rodeledere og bøssebærere, legger Guldal til.

Har telt for TV-aksjonen i 30 år

De pensjonerte bankdamene Berit Eriksen, Mona Halvorsen og Britt Johannesen teller alle pengene som kommer inn til TV-aksjonen sammen med bankansatt Regi Neeb. Noen av disse damene har telt for TV-aksjonen i opp til 30 år.

- Dette gjør vi frivillig fordi vi synes det er så morsomt. Mange av oss har vært her og hjulpet til i veldig mange år, men nå blir det nok snart et generasjonsskifte, forteller damene.