Trist å lese Rødt sitt innlegg om idrettshaller

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Jeg har tidligere kritisert noen av byens politikere for mangel på idrettssatsing og mangel på forståelse for idrettens viktighet, både når det kommer til arenautvikling, idrett/aktivitet som folkehelse, idrettens rolle inn mot integrering, legge til rette for toppidrett osv. Mitt inntrykk er at det har blitt bedre! Til dels mye bedre.

Derfor er det bare trist å lese innlegget til Rødt i HA. Det er selvsagt legitimt å mene at arenaprosjektet på Os er dyrt. Men i innleggets siste setning beviser skribentene at idrettens posisjon i Halden fortsatt står på stedet hvil - i hvert fall hos nevnte parti.

Rødt skriver: «Vi avslutter med et litt retorisk spørsmål: dersom Halden Topphåndball rykker ned fra øverste divisjon, noe som dessverre er en reell mulighet, hva skal vi da bruke 2000 sitteplasser til?».

Ja, hva skal man bruke det til tro?

1) Hjemmebane for HTH i 1. divisjon, med mulighet for å rykke opp igjen - fordi det legges til rette for toppidrett i Halden...

2) Andre store idrettsarrangement, for eksempel landskamper i håndball/andre hallidretter, landsstevne i turn osv.

3) Konserter og kulturarrangement.

Bare for å nevne noe...

Atle Wester Larsen, sportsleder i Halden Arbeiderblad.

Atle Wester Larsen, sportsleder i Halden Arbeiderblad. Foto:

Her, med en storstue på Os, har Halden en unik og etterlengtet mulighet til å legge til rette for både idrett, kultur OG sentrumsutvikling.

Da klarer jeg bare ikke å forstå en slik «glasset er halvtomt»-tankegang som framvises i Rødts innlegg.

Rødt legger til «vi heier selvsagt på Halden Topphåndball».

Den kommer de ikke unna med. Snarere tvert imot virker en slik holdning som en slags straff til Halden Topphåndball hvis man skulle rykke ned - for «hva skal vi da med 2000 sitteplasser?».

Et nedrykk som da delvis kan forklares med mangel på rammevilkår for å drive toppidrett i Halden.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken