Torsdag forrige uke vedtok styret i Halden Arbeiderblad å ansette Morten Ulekleiv (41) som ansvarlig redaktør og daglig leder fra 1. januar 2023 i forbindelse med at Hans-Petter Kjøge (62) går av som leder og fortsetter som journalist i avisen.

Ulekleiv har siden 2013 vært nyhetsredaktør i HA. Nå som den stillingen har blitt ledig har avisen hatt en intern søknadsprosess der Bakke Eidissen har fått tilliten som avisens nye nyhetsredaktør.

- Jeg er veldig glad for å få inn en så dyktig person inn i den rollen. Jeg gleder meg til å samarbeid med Trine. Og jeg er sikker på at dette er bra for HA, bra for Trine og bra for leserne, sier Morten Ulekleiv, som fram til 1. januar 2023 er konstituert ansvarlig redaktør.

- Jeg gleder meg veldig

Trine Bakke Eidissen ble ansatt som journalist i Halden Arbeiderblad i 2018. Før det jobbet hun nesten 10 år i Sarpsborg Arbeiderblad. Hun var også redaktør i Halden Dagblad fra 2006 til 2009. Bakke Eidissen har også jobbet i Lofot-Tidende i halvannet år på 90-tallet.

- Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på jobben og til å bygge videre på alt som er bra i HA. Og det er virkelig mye. I HA møter jeg hver dag kollegaer som går på jobb for å levere og samtidig ha det gøy. Det synes virkelig på produktet vårt, sier hun.

Beslutningen ble tatt i mot med applaus på et allmøte i Halden Arbeiderblad mandag morgen.

Trine Bakke Eidissen har fram til nå vært leder av redaksjonsklubben i avisa, det betyr at hun har vært tillitsvalgt for journalistene i redaksjonen. Det er en rolle hun nå trer ut av, samtidig som hun sammen med Ulekleiv utgjør den nye ledergruppen i HA.

- Vi har store forventninger

Trine-Merethe Høistad er nestleder i redaksjonsklubben. Hun kan fortelle at journalistene i redaksjonen er svært fornøyd med å få Trine Bakke Eidissen som sin nærmeste leder.

- Trine har vært en stor ressurs i redaksjonen med hennes solide saker og evige fokus på å levere bredt, godt og spennende innhold til haldenserne. Vi har store forventninger til henne som nyhetsredaktør, og ser fram til at hun skal bidra til at HA setter dagsorden i både små og store saker framover, sier Høistad.

Atle Wester Larsen har siden april vært konstituert som nyhetsredaktør i Halden Arbeiderblad. Han valgte å ikke søke på stillingen da den ble utlyst internt i avisa.

- Jeg vil takke Atle for å ha gjort en viktig og god jobb for HA i disse månedene. Han har vært og vil fortsette å være en stor ressurs for HA, og nå får også leserne våre glede av at Atle får gjort mer av det han liker aller best, å skrive og ta gode bilder, sier Morten Ulekleiv.