Gå til sidens hovedinnhold

Trenger du hjelp til hagearbeid, flytte- eller vaskehjelp? Da kan du hyre inn Halden-ungdommer for en god sak

Operasjon Dagsverk nærmer seg med stormskritt, og i år er alle elever på Halden videregående skole tilgjengelige for å jobbe for deg.

4. november skal ungdom over hele Norge jobbe for en bedre framtid. For alle. I år støtter OD ungdom i Sør-Afrika, og tema er superaktuelt for alle ungdommer over hele verden.

– «Du er innafor». Det syns vi er et utrolig bra tema som handler om at alle skal bli sett. Dette er en fin anledning til å hjelpe andre i form av å delta i noen timers arbeid, sier Linnéa Pedersen (18). En av elevene som sitter i OD-komiteen på Halden videregående skole.

Rettferdighet i Sør-Afrika

Årets tema handler også om at ungdommer som ikke føler seg bra nok fortjener sjansen til å vise sitt uendelig potensial. I Sør-Afrika blir noen født med fordeler, mens resten må kjempe dobbelt så hardt for å lykkes i livet.

Derfor skal landets ungdommer jobbe én dag for 400 kroner. Pengene elevene samler inn skal gå til å bygge et mer rettferdig Sør-Afrika. Prosjektet skal skape trygge møteplasser, hjelpe ungdom som sliter med skolen og gi opplæring i politisk påvirkning.

– Hva som helst

Nå håper OD-komiteen på Halden videregående skole at alle haldensere melder interesse, slik at ungdommene får en jobb å gjøre på selve OD-dagen.

– Det kan være hva som helst. Rake løv i hagen, flyttehjelp, vaske lokaler. Bare vi har noe å gjøre, sier Hannah Gaulin (18).

Flere ungdommer har tidligere hatt lite motivasjon til å jobbe på denne dagen fordi det er vanskelig å finne jobber.

– Mange fikser jobb selv hjemme for foreldrene eller kanskje besteforeldre, men vi har jo voksne som ikke har ungdommer i nær relasjon- og omvendt. Det er viktig at de også finner motivasjon til å jobbe i år. Vi utgjør faktisk en forskjell, sier Pedersen.

Ønsker du å tilby en Halden-ungdom en jobb 4. november, kan du ta kontakt med OD-komiteen på Halden videregående skole på mail: linped03@icloud.com. Eller du kan gå inn på Operasjon Dagsverks nettside og utlyse jobb.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.