(Fredriksstad Blad)

Det var i femtiden tirsdag morgen har Holm kom over brua på E6. Han kjørte nordover, mot Lier, der han skulle på jobb klokken 07.30 på morgenen.

– Det var ganske mørkt og litt duskregn. Jeg legger meg ut i venstre felt for å kjøre forbi en lastebil, og når jeg ligger ved siden av den er det flere biler i sørgående felt som blinker til meg. Jeg skjønner ikke helt hva som skjer, men gir gass for å komme meg inn i høyre fil, .

Holm ringte onsdag formiddag inn til Fredriksstad Blad i håp om at noen kan ha sett noe av den skumle opplevelsen.

Varslet av andre trafikanter

– Jeg har kjørt bil i over 30 år, men dette er noe av det verste jeg har vært med på i trafikken, sier han.

Når han får lagt seg foran lastebilen feier det en mørk bil forbi ham. Den kjører sørover, men i nordgående felt.

– Det var bare snakk om sekunder, og jeg hadde ikke sjans til å se den, forteller Holm.

– Bilen var mørk, og hadde ikke på lysene. Det var de i motgående felt som varslet meg, og med den hastigheten man holder på E6 kunne det gått riktig ille.

 

Fikk flere meldinger

Skjelven, og nærmest i sjokk, ringer Holm 112. Hos operasjonssentralen får han beskjed om at det har kommet flere meldinger om en bil i feil felt på E6, og at politiet har en patrulje på vei.

– Det siste jeg så når jeg kjørte videre var blålys som kom ut på E6. Om det var den patruljen som var på vei, eller noen som var ute på et annet oppdrag vet jeg ikke.

Ukjent fører og bil

Politiet bekrefter at de fikk flere meldinger om hendelsen tirsdag morgen.

– Jeg ser i loggen at det kom flere meldinger om en bil i feil kjøreretning på E6, og at den sist ble observert på Sandesundbura, forteller operasjonsleder Martin Schie onsdag ettermiddag.

– Vi hadde en patrulje på stedet, men fører og bil er ukjent. Vi vet ikke hvem det var, og hvor de eventuelt kom fra, men det skjedde heldigvis ingen alvorlige hendelser denne gangen.

Politiet tror føreren av bilen kan ha svingt av ved Alvin, mot Biltema Sarpsborg, for da de kom til stedet var det ingen biler å se.

Etterforskes ikke

Schie forteller at dette ikke er en sak som vil etterforskes videre.

– Siden vi ikke har noe signalement verken på bilen eller føreren, og det ikke skjedde en ulykke, blir ikke denne hendelsen etterforsket.

Sjåfør Erik Holm håper allikevel noen kan ha sett noe som kan hindre at en lignende hendelse skjer igjen.

– Hadde det ikke vært for dem som blinket med lysene kunne dette fått alvorlige konsekvenser. Dette var en sjåfør som ikke burde være på veien, og jeg håper det er noen som har informasjon til politiet som kan bidra til at det skjer, avslutter han.