Østfold-politiet har i morgentimene måttet reagere mot fire bilister i Mosseregionen, som ikke har tatt seg bryet med å skrape frontruten, melder Moss Avis.

Hadde null sikt

- En politipatrulje i Gimleveien på Jeløy ble ved 06-tiden onsdag morgen nær påkjørt av en varebil med bare 25x25 cm sikt ut av frontruten. Sjåføren fikk førerkortet beslagt på stedet. Han kan også vente seg et forelegg, skriver politiet på Facebook.

Bare minutter senere kom de over nok en person som tok sjansen med minimal sikt ut gjennom frontruta.

- 30 minutter senere stanset den samme politipatruljen nok en bil i Moss sentrum med minimalt utsyn. Denne sjåføren hadde kun skrapet et område på størrelse med en fotball, skriver politiet.

Nok en synder

Også denne sjåføren blir fotgjenger etter møtet med patruljen.

Ved Moss stasjon møtte de på nok en bil klokken 17-15. Her var det bare 10 centimeter med sikt i bunnen av ruta.

- Klart førerkortbeslag, melder politiet.

Livsfarlig

Fem minutter senere kom meldingen om at en bilist hadde kjørt utenfor veien ved Ekholt i Rygge.

- Frontruten var nediset også her, førerkortbeslag og anmeldelse, melder politiet på Twitter.

Politiet avslutter med en oppfordring.

- Det er livsfarlig - både for deg selv og andre - å kjøre uten fri sikt. Blir du stanset av politiet med nediset frontrute kan du vente deg både førerkortbeslag og forelegg på flere tusen kroner.

Blir du involvert i en ulykke på grunn av nediset frontrute kan du vente deg strengere straff, og muligens også problemer med forsikringsselskapet ditt. Oppsummert: skrap rutene før du kjører, skriver de på Facebook.