– Det blir en fin greie. Vi har instruktører fra Halden CK, samarbeidspartnere fra Sparebankstiftelsen og Berg sparebank, og i tillegg lokale krefter på mat og drikke, sier rittgeneral Roy Moberg.

Sommersykkelskole

Her får alle som er med en smakebit på hva som skjer under Tour of Scandinavia, og forhåpentligvis vil det trekke enda flere haldensere ned til byen når det virkelig smeller.

Alle deltakerne får i løpet av dagen servert mat og drikke i regi av Fredriksten Kro. I tillegg får de utdelt en t-skjorte og Tour of Scandinavia-effekter. Sjefen over alle sjefer kommer også for å underholde på festningen, og alt ligger til rette for en flott dag.

– I fjor hadde vi en bra miks på både jenter og gutter, og også fremmedkulturell bakgrunn som aldri hadde syklet før og det var vellykket, sier Moberg under Tour of Scandinavias pressetreff.

Egen hjelm og sykkel benyttes, men det er mulig å låne sykkel om avtalt. Påmelding skjer å Greencycling.no.

Folkefest

Søndag blir det en skikkelig folkefest i Halden, og det skjer mye i byen før sykkelstjernene kommer.

– Det skal være en sykkeltur som starter på Ørje, og som i utgangspunktet arrangeres av Team Rynkeby, men det er mange andre som kommer til å henge seg på der. Poenget er at de skal sykle fra Ørje og følge løypa nedover til Halden, og komme i mål i god tid før proffene ankommer, sier Moberg.

Team Rynkeby er et europeisk veldedighetssykkellag, og denne gangen har de en tanke om å en innsamlingssak til SOS barnebyer Ukraina.

– Vi har en plan om å få solsikker ned til Torget. Det er Ukrainas nasjonalblomst, så om man kjøper en solsikke går pengene til SOS barnebyer, sier Moberg.

Imens Team Rynkeby sykler til Halden er det allerede godt i gang på Torget.

– Vi vil oppfordre folk med å komme ned til byen. Det begynner å skje noe på sydsiden og Torget allerede fra 12 tiden. Vi kommer til ha et expo-telt hvor vi i år satser mye på kortreist mat og drikke, sier Moberg.

Alt ligger til rette for en flott uke i Halden, men arrangørene søker fortsatt etter flere som kan hjelpe til under rittet. Per dags dato mangler Tour of Scandinavia 30 løypevakter i Halden sentrum.

– Vi merker at haldenserne er mer avventende til arrangementet i år enn tidligere. Jeg er livredd, ikke bare for syklistene, men for publikum også. Oppgaven til løypevaktene blir å informere at politiet har stengt veien, sier dugnadsansvarlig Tone Johansson.