Torget kan uten tvil brukes til noe mer enn bare parkering

Suverent: Torget egnet seg suverent som kulturarena. Dette bildet er tatt tidlig på kvelden. Enda flere kom til etter hvert. Torget bør uten tvil brukes til noe mer enn bare parkering.

Suverent: Torget egnet seg suverent som kulturarena. Dette bildet er tatt tidlig på kvelden. Enda flere kom til etter hvert. Torget bør uten tvil brukes til noe mer enn bare parkering. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LEDER Vi var garantert ikke alene om den suverene opplevelsen, og tankene som kom etterpå, fredag kveld. Fyrverkerikonserten midt i plomma på byens torg ble rett og slett en magisk kveld. Det ble en opplevelse egnet til å framkalle patriotisme, glede og superlativer. Og jo mørkere det ble, jo bedre ble musikken og stemningen. Dette må ha vært noe av det beste som noen gang er blitt framført utenbys i byen vår. Ja, det var rett og slett litt magisk.

Dette var den tredje fyrverkerikonserten. Begge de to foregående har vært suksesser. Men beliggenheten med scenen på flåte, og begrensede muligheter for sitteplasser, har gjort at noe har manglet for å få en sekser på terningen. Avstanden til ensemblet og artistene ble for stor, og for mange måtte stå.

Nettopp derfor var det genialt å flytte hele sulamitten til Torget. Nå ble det satt opp 2.300 stoler, det ble rikelig plass til servering, og det var gode ståplasser å oppdrive hvis man foretrakk det. Og på en smått hustrig fredagskveld med usikker værmelding, var det intet mindre enn imponerende at Det Norske Blåseensemblet klarte å trekke 2.500 haldensere til Motown-konsert. Det er lenge siden ett arrangement trakk så mange mennesker på en gang i byen vår. Allsang på Grensen unntatt. Flott da at alle innfridde!

Tanken som slo oss var denne; endelig kunne byens flotteste åpne plass brukes til noe annet enn parkering! Uten problemer kunne den romme 2.500 mennesker. Potensialet for å bruke nettopp Torget som kulturarena ble bevist til fulle. Det bør inspirere for fortsettelsen. Ikke minst bør Halden kommune nå sette seg ned og legge planer for hvordan Torget kan bli brukt i framtida. Vi har registrert at politikerne allerede har bestemt seg for å utvikle plassen til noe mer enn parkeringsplass. Det er bra!

Fredagens evenement beviste at fleksibiliteten er stor, og at det nærmest bare er fantasien som setter begrensninger for hva byens flotteste plass kan kunne brukes til. Vi har ikke registrert en eneste klage eller et eneste knyst om at det var parkering forbudt på Torget i to døgn. Snarere har Facebook flommet over av begeistringsbilder og videoer fra konserten.

Og ikke minst; de 2.500 menneskene som var til stede må har parkert et sted. Et sted som ikke er Haldens torg! Det har øyensynlig gått bra. Derfor må det finnes parkeringsmuligheter utenom Torget også på hverdager.

Vi deler entusiasmen og de tankene Venstres Joakim Karlsen gir uttrykk for. Han er leder for hovedutvalget som har ansvar for byutvikling og kultur. Han kommer ikke til å glemme utvikling av Torget med det første. Karlsen får også støtte fra fagfolk og kulturarrangører. De ser det samme potensialet for Torget.

Det som har skjedd med restaurantlivet i Torgets umiddelbare nærhet spiller også inn. Det finnes muligheter til å utvikle Torget til et godt byrom og en sosial møteplass.

Vi ser virkelighet fram imot realisering.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken