- Alle kameraene mine er stjålet

Det var innbrudd hos fotograf Tore Trollbu natt til søndag.

Det var innbrudd hos fotograf Tore Trollbu natt til søndag. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Ikke et eneste kamera er igjen etter at det var innbrudd hos fotograf Tore Trollbu natt til søndag.

DEL

- Det har blitt borte en stor trillebag med hjul. Jeg antar at de har fylt opp den med fotoutstyr for alt er borte. Det var mye tungt utstyr, så det har veid en del, sukker en oppgitt Tore Trollbu.

Han har fortsatt ikke helt oversikt over hva som har forsvunnet, men alle hans kameraer av merkene Canon og Hasselblad er vekk. Datautstyret har imidlertid tyvene latt være.

Store verdier

- Jeg hadde nytt og veldig bra utstyr, så det er store verdier. Minst 300.000 kroner. Men siden Macene står igjen er det ikke noe problem med kundene sine bilder, forteller han.

Tyvene har brutt seg inn gjennom et vindu i bakgården.

- Der er det faktisk tre meter ned til bakken. Inne har de brutt opp et stålskap i kjelleren hvor kameraene var lagret, sier han.

- Jeg er shaky

Trollbu var i ferd med å trappe ned fram mot 1. februar, når han skal gi seg.

- Jeg hadde håpet å slippe dette nå. Jeg er litt shaky. Det er ikke noen god følelse at kriminelle har rotet i tingene  mine. Alle skuffer og skap er revet opp og papirer og andre ting flyter utover, sier Trollbu til HA.

Han holder stengt for å rydde opp mandag.

- Jeg har ikke ett eneste kamera igjen, avslutter han.

Politiet vil ha tips

– Vi vil gjerne ha tips. Det er objektiver og kameraer som er tatt, så hvis noen får tilbud om å kjøpe slikt utstyr, må de si ifra. Vi er også interessert i tips om personer som plutselig har fått seg store mengder nytt fotoutstyr, sier fungerende krimsjef Vidar Andersen til NRK Østfold.

– Dersom noen har gjort observasjoner i området i tidsrommet lørdag kveld til søndag formiddag, er det bare å melde i fra. Tips om folk som har båret på noe tungt er interessant, fortsetter han.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags