Gå til sidens hovedinnhold

Inviterer til storslått åpning

Ansiktsløft for velodromen på Ystehede – skal åpnes 25. mai

Artikkelen er over 5 år gammel

Tore Listou kan stolt invitere til storslått nyåpning av velodromen på Ystehede. Om halvannen måned.

– Onsdag 25. mai er dagen. Da skal anlegget her oppe offisielt åpnes med barneritt, showritt i forbindelse med kick-off for Ladies Tour of Norway (LToN) og klubbmesterskap i HCK, sier Tore Listou, leder i Halden CK.

Velforening har bidratt

For nå får endelig den gamle velodromen på Ystehede sin sårt trengte ansiktsløftning. Velforeningen har allerede, med hjelp av tilskudd fra Sparebankstiftelsen, laget baner for basketball og sandvolleyball inne på selve anlegget.

Området rundt er også ryddet og pyntet opp, nye p-plasser skal etableres, hele området (også fotballbanen) er regulert for idrettsaktiviteter og leieavtalen med Halden kommune er fornyet med 31 år – til 2047.

375.000 kroner

Nå mangler bare asfaltering av selve sykkelvelodromen, altså den ovale, doserte banen.

– Vi har fått 375.000 kroner av Gjensidigestiftelsen til oppussing av anlegget, og er godt i gang. Pengene skal brukes til å legge nytt asfaltdekke, men også til vindskjerming ned mot det nye byggefeltet og på sikt en nødvendig oppgradering av garderobeanlegget, sier Listou.

Asfalteringen av banen skal skje i starten av mai, og være ferdige i god tid til 25. mai.

– Her vil anlegget bli så bra at vi faktisk kan arrangere NM i banesykling om noen år.

 

Trygg trening for barn

Sier Listou, og forteller at det slett ikke bare er muligheten for få NM til byen som gjør at HCK jubler over velodromplanene på Ystehede.

– Vi har mange barn og unge som ønsker å satse på landeveissykling. Her kan vi trene i trygge og gode former, uten å måtte sende de yngste ut på trafikkerte veier. Sånn sett er dette en meget viktig arena for oss.

Anlegget skal altså åpnes på ettermiddagen onsdag 25. mai.

– Vi starter med barneritt, der alle barn kan delta, klokka 16.30 den dagen, før Ladies Tour overtar med showritt, sier han.

Emilie Moberg?

– Ryktene sier at Emilie Moberg kanskje stiller til start?

– Kanskje, men jeg har ikke fått bekreftet hvem som er med i showrittet, svarer Listou.

Litt utpå kvelden forflytter LToN-sirkuset seg til sin egen lanseringsfest i byen, men på Ystehede vil moroa fortsette.

– Vi avslutter kvelden 25. mai med klubbmesterskap i banesykling for alle klasser og aldre, sier en fornøyd Tore Listou.

Kommentarer til denne saken