Gå til sidens hovedinnhold

– Føler vi har politisk støtte om Tyska

Artikkelen er over 5 år gammel

Om en uke skal detaljreguleringen på Tyska behandles for første gang. – Vi føler vi har politikernes støtte, sier Tore Borthen.

Den daglige lederen i Norske Helsehus AS er ikke bekymret over de innsigelsene og anmodningene som er kommet i forbindelse med forslaget til ny sentrumsplan.

På «vent»

Blant annet ber Jernbaneverket om at utbyggingen settes på «vent» fram til man har foretatt en traséavklaring for dobbeltspor til Halden innen utgangen av 2016.

Det har blant andre formannskapet i Halden vært lunkne til.

– Vi forholder oss til den godkjente reguleringsplanen, og der er alle nødvendige hensyn til jernbanens krav om sikkerhetssoner tatt med. Jernbaneverket har da heller ikke kommet med innsigelser mot planen, sier Borthen.

Håper å komme i mål

Han håper detaljplanen vil være endelig vedtatt i løpet av høsten, og at høringsprosessen vil være over slik at man kan få en rammeavtale og komme i gang med arbeidene før jul.

Fristen for å være i gang med første byggetrinn løper nemlig ut ved årsskiftet, og da skal Norske helsehus ha betalt de 25 millioner kroner til Halden Byutvikling.

Må betale resten

Tilsvarende må det foreligge en rammeavtale for neste trinn 31. desember 2016 og ved årsskiftet 2020/21.

Da skal selskapet betale resten av kjøpesummen for Tyska og Hollenderen på henholdsvis 33 og 40 millioner kroner.

Sanering

I avtalen påligger det også Halden kommune å sanere grunnen for de giftstoffene som befinner seg der.

– Det arbeidet er vi enige om skal skje parallelt med at utbyggingen starter.

Det vil være det mest kostnadseffektive, ettersom vi da kan få trygghet for at det som måtte finnes av giftstoffer, blir behandlet på en forsvarlig måte. Samtidig kan vi benytte fyllmasser til vår utbygging, sier Borthen.

– Det vil jo være lite klokt at en part først graver opp tomta og fyller den igjen, bare for at den andre skal grave tomta opp igjen en gang til, sier Borthen.

Kommentarer til denne saken