Mener Metallica er mulig å få hit

GLEDER SEG: Svein Bjørge i Tons of Rock jobber allerede for fullt med Tons of Rock 2016.Arkivfoto: M ORTEN ULEKLEIV

GLEDER SEG: Svein Bjørge i Tons of Rock jobber allerede for fullt med Tons of Rock 2016.Arkivfoto: M ORTEN ULEKLEIV

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Svein Bjørge og co. har alt lagt bak seg to vellykkede rockefestivaler i festningen. Nå jobbes det for fullt med neste års festival.

DEL

– Det har vært en hektisk sommer, sier festivalsjef Svein Bjørge til HA.

Han er i Halden på en av sine mange turer for å planlegge Tons of Rock 2016.

Salget starter i dag

– I dag legges billettene ut for salg. Det koker allerede i innboksen vår med når neste års festival blir, forteller Bjørge.

I 2016 øker sjansene for skikkelig sommervær marginalt for hardrockfrelste publikummere. Festivalen utsettes nemlig en helg.

Ikke for å time musikken til mer sol og varme, men for å gjøre det lettere å få de artistene festivalen vil ha på scenene i festningen.

– I år kolliderte festivalen med tre større festivaler i Europa. Derfor blir Tons of Rock 2016 fra 23. til 25. juni. Ved å flytte en helg får vi tilgang på helt andre artister, forteller Bjørge.

– Betyr det at publikum kan forvente seg enda større navn til Tons of Rock neste år?

– Vi har ikke landet noen navn ennå. Bookingprosessen er i full gang og vi har akkurat nå bud inne hos åtte band. Vi merker at Tons of Rock er i ferd med å bli kjent i Europa. Og festningen er en større bonus enn vi hadde forventet. Artistene og agentene snakker varmt om den stenklumpen oppe på fjellet i Halden. Det er en betydelig økning av band som har lyst til å spille der, slår Bjørge fast.

Tror på 20.000 folk

– Er det snakk om større navn også?

– Vi har allerede fått tilbud fra veldig store band, men vi er usikre på om vi tar sjansen foreløpig. Vi må nok ha en litt sterkere økonomisk ryggrad før vi kan satse på de virkelig store banda, sier Bjørge.

– Er festningen en mulig arena for det?

– Ja. Band som for eksempel Metallica og AC/DC har spilt i Telenor Arena for cirka 20.000 mennesker. Vi får plass til 20.000 på gressletta foran festningskroa. Det er for tidlig i 2016 derimot.

– Men det er en våt drøm med Metallica på sikt?

– Ja, det er det. Det er fullt mulig å få det til på festningen. Dere sitter på en av de mest fantastiske arenaene i Norge, sier Bjørge.

  Publikum synes neppe Prepple Houmb er en "Møkkamann".

  Skryter av Rannestad

  Noe av grunnen til at han tørr å tenke så store tanker, er velviljen han har møtt hos mannen som koordinerer det meste av det som skjer av arrangementer på festningen, Magne Rannestad i Fredriksten Festnings Venner.

  – Han er positiv og løsningsorientert og ser på festningen som en fantastisk arena. Det hadde vært mye verre å få til ting her hvis vi hadde møtt en som syntes ting var vanskelig, skryter Bjørge.

  Fakta:

  Tons of Rock 2016 arrangeres 23.-25. juni.

  Både i 2014 og 2015 var til sammen 12.000 personer innom festivalen (én person med festivalpass til alle tre dagene teller som tre).

  Både i 2014 og 2015 gikk festivalen med et lite underskudd.

  Send inn tekst og bilder «

  Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

  Artikkeltags