Gå til sidens hovedinnhold

Tons of Rock vraker Halden – flytter til Oslo

Artikkelen er over 3 år gammel

Tons of Rock vraker Halden på grunn av at Fredriksten festning ikke oppfyller ambisjonene og planene til festivalen.

Det opplyser festivalledelsen i en pressemelding sendt ut klokka 08:55 onsdag morgen.

– Siden starten i 2014 har vi hatt store ambisjoner og drømmer om å skape en favorittfestival for rock og metal-publikummet. Og det har vi virkelig klart. Festningen i Halden er en unik og fantastisk arena, men oppfyller ikke våre ambisjoner og planer for framtida, sier gründer og festivalsjef Svein Bjørge i pressemeldingen.

– Stort vemod

Når festningen vrakes, er det Oslo som blir stedet for Tons of Rock framover. Nærmere bestemt Ekebergsletta, der Norway Cup arrangeres hvert år.

– De fem årene i Halden har vært et eventyr, og det er med stort vemod vi nå flytter derfra. Det har vært utallige lokale krefter i gang, og mange som har bidratt til å gjøre Tons of Rock til hva det er i dag, fortsetter Svein Bjørge.

Les også

«Forferdelig. Utrolig trist. Veldig synd.»

Jubles i Oslo

Mens nyheten slår ned som en bombe i Halden i dag, jubles det i Oslo.

– Vi er veldig glade for at de nå velger å flytte til Oslo. Det er en del av oppdraget som hovedstad å være vertskap for de største arrangementene, og Tons of Rock har på kort tid etablert et veldig proft arrangement med de største internasjonale artistene innen sjangeren, sier Rina Mariann Hansen, byråd for kultur, idrett og frivillighet i Oslo.

– Skal vokse videre

Mens arenaen inne på Place D' Armes i Fredriksten festning har hatt en begrensning på cirka 10.000 tilskuere, stiller festivalen mye mer fritt når de nå flytter til Ekebergsletta. Bookingsjef Jarle Kvåle gleder seg til framtida.

Bildeserie

Bilder: Disse var på Tons of Rock onsdag

– Eventyret Tons of Rock har så vidt begynt, og med en ny arena og de mulighetene det gir, skal vi kunne fortsette å vokse videre, sier Kvåle.

I Halden har Tons of Rock normalt blitt arrangert rundt 20. juni, i forkant av den første Allsang på Grensen-innspillingen. Men når festivalen nå blir flyttet til Oslo, skyver de også litt på datoen. Nå vil Tons of Rock arrangeres fra 27/6 til 29/6 i 2019.

Reaksjoner i sosiale medier

Bare minutter etter at HA publiserte nyheten om at festivalen forsvinner fra Halden, har det strømmet på med reaksjoner i sosiale medier.

– Dette er fryktelig triste nyheter. Dette har vært en veldig viktig inntektskilde for lag og foreninger, har gjort Halden kjent i hele Europa og skapt en helt spesiell stemning i byen tre dager hver sommer. Jeg velger å tro at dette rett og slett handler om at Festningen blir for liten for Metallica. Vi skal uansett være stolte av å ha vært fødestedet for en slik festival. Måtte ToR leve i mange år! skriver Fredrik Holm.

– Vraker festningen til fordel for Ekebergsletta??? skriver Marianne Lund Evensen.

– Det var jo veldig trist da. Men alt skal jo til Oslo, skriver Laila Anita Steen.

– Ekebergsletta??? Jeg ler så jeg gråter, skriver Sander Syversen.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.