Bjørge: – Trist at de prøver å sverte verdien av Tons of Rock

SVARER ALLSANGEN: Tons of Rock-sjef Svein Bjørge opplever at Allsang på Grensen setter to viktige arrangementer opp mot hverandre. – Kan det være for å dreie fokuset bort i fra hovedpoenget, nemlig pengebruken til Halden kommune? spør han i dette debattinnlegget.

SVARER ALLSANGEN: Tons of Rock-sjef Svein Bjørge opplever at Allsang på Grensen setter to viktige arrangementer opp mot hverandre. – Kan det være for å dreie fokuset bort i fra hovedpoenget, nemlig pengebruken til Halden kommune? spør han i dette debattinnlegget.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Meninger

Jeg oppfatter Allsang på Grensen som et flott arrangement, som vi også har en god samarbeidstone med. Vi forstår derfor ikke hvorfor styret nå ønsker å dreie saken mot å sette de 2 arrangementene opp mot hverandre?

Kan det være for å dreie fokuset bort i fra hovedpoenget, nemlig pengebruken til Halden kommune?

Mitt hovedpoeng i saken var at vi har blitt fortalt, gang på gang i møter med kommunen, at «det finnes ikke penger». Onsdagens oppslag i HA smadrer jo dette argumentet.

Les også: Så mange millioner har kommunen brukt på Allsang på Grensen

Det har vært masse penger i systemet, mangfoldige millioner. Jeg etterlyser bare at kommunen er ærlige og åpne på at dette er deres valg.

Jeg har aldri vært imot at det gjøres prioriteringer. Snarere tvert  imot, jeg er en forkjemper for at man velger seg «fyrtårn».

Men det Halden kommune har drevet med her, er kommunal økonomisk bloddoping på høyt nivå, og det reagerer jeg alltid sterkt på. Det skriver seg fra den sosialdemokratiske rettferdighetssansen jeg er fostret opp på. Likhetsprinsippet fra Gerhardsen-generasjonen.    

At styret i Allsang på Grensen har behov for å legitimere seg i forhold til den økonomiske støtten, har jeg full forståelse for, men å gjøre det ved å prøve å sverte verdien av Tons of Rock synes vi er trist, og en avsporing. Allsang-styret: – Blander epler og poteter

Vi er mer enn bare «et arrangement for rockere» og ja, vi drikker absolutt både øl og vin på festivalen, men er det egentlig et argument mot et arrangementet?

Vi tilfører lokalsamfunnet masse økonomi hvert år, gjennom dugnadssamarbeidet med flere idrettslag som igjen bidrar til å opprettholde et tilbud til barn og unge i Halden. Samt at vi kjøper varer og tjenester lokalt for 100-tusener av kroner.

Vi er ikke på TV, men mediaoppmerksomheten vi får er enorm, og den vinner definitivt også Halden som destinasjon på. Ikke bare i hele Norge, men også til de 31 nasjonene som i fjor leste om, og kom til Halden fra hele verden.

Det var trolig derfor vi også vant Kommunikasjonsprisen i Østfold i år? Om man tror Tons of Rock ikke er en familliefestival, så anbefaler vi alle å teste det ut!

Det er en mengde familier som camper og storkoser seg i tre dager til ende på festivalen.   – Ble sjokkert da vi leste tallene

Og ønsker man en konkurranse om den økonomiske verdiskapningen av arrangementene, så stiller vi mer enn gjerne opp i det løpet! Vår rapport er bygd på akkurat de samme grunnlagstall, basert på samme år.

Vi kan fint akseptere at kommunen gjør den prioriteringen de har gjort og gjør, om man mener at verdiskapingen for Halden er så enormt mye større med Allsang på Grensen enn andre arrangement.

Vi ber bare om at kommunen som representant for Haldens befolkning, er ærlig på prioriteringene og at det er dette de vil.

Ut over det ønsker vi både Allsang på Grensen og alle andre gode arrangementer i Halden lykke til med sine arrangement. Vi gleder oss til sommeren!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags