Tom Andreassen nominert til «veldedighetens Oscar»

HJELPER: Tom Andreassen og H2H har et stort prosjekt på gang i Voartopele de Sus.

HJELPER: Tom Andreassen og H2H har et stort prosjekt på gang i Voartopele de Sus. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Grunnleggeren av Hand 2 Hand, Tom Andreassen, er nominert til prisen som årets frivillige under gallaen «People to People» i Romania.

DEL

– Hun som ringte meg og fortalte om nominasjonen sa at jeg var nominert til veldedighetens Oscar. Dette er stort i Romania. Det er en årlig galla som avholdes på Sheraton i Bucuresti hvert år, forteller Tom Andreassen.

Begrunnelsen er hans innsats i Romania i 17 år. Andreassen forteller at det er mange følelser i forbindelse med at han er en av tre nominerte.

Rørt og ydmyk

– Jeg er både glad, rørt og ydmyk. Dette betyr at jobben betyr noe og blir lagt merke til. Det er nesten pris nok for meg, sier Andreassen.

  • HA har tidligere vært med Tom Andreassen på reportasjereise til Romania, les om det her:

Mia´s barnehjem er et sted som gir barna en ny sjanse i livet. Her har H2H bidratt i mange år med de midlene de har til rådighet.

Nominasjonen har skapt stor glede og jubel i H2H organisasjonen i Romania.

Han understreker at H2H fortsatt er en liten organisasjon og at oppmerksomheten rundt nominasjonen kanskje kan bidra til å gjøre det lettere for H2Hs frivillige å finne sponsorer og få støtte i Romania.

Tre nominerte

VENN: Tom Andreassen får en varm klem av en av de han hjelper i et fattig område et par timer sør for Bucuresti.

VENN: Tom Andreassen får en varm klem av en av de han hjelper i et fattig område et par timer sør for Bucuresti. Foto:

 

Andreassen er en av tre nominerte og kommer til å være til stede under gallaen i den rumenske hovedstaden.

– Jeg hadde uansett planlagt en tur nedover. gallaen er dessuten på bursdagen min og jeg kunne ikke fått en bedre gave enn denne nominasjonen, uansett om jeg vinner eller ikke, kommenterer han.

Andreassen mener at gallaen med fokus på frivillighet og innsats for andre mennesker i seg selv er et godt tegn for Romania.

– Jeg merker en enorm forskjell fra vi startet opp til i dag. I begynnelsen var de frivillige stort sett bare noen ungdommer som var i ferd med å våkne opp. Nå har vi også frivillige som er leger, advokater og ressurspersoner i samfunnet.

– At en galla som fokuserer på at mennesker hjelper mennesker vokser seg større og større er derfor et godt tegn. Det begynner å bli mange mennesker i Romania som kan brette opp ermene og gjøre en innsats, mener H2H-grunnleggeren.

Hjelper landsby

Han har flere nye prosjekter på gang blant annet i Voartopele de Sus, som er definert av FN som et av de fattigste områdene i Europa. her skal H2H bidra med mye under paraplyen utdanning og helse, rett og slett hjelpe hele landsbyen.

– Vi er godt på vei til å skaffe dem en brannbil og jeg fikk spørsmål av politiet om vi kunne hjelpe dem med en lap top, for politiet hadde ingen datamaskin. Det kunne vi selvsagt. Vi har blant annet et samarbeid med Halden videregående skole innenfor it, forteller Andreassen engasjert.

Sjekk ut HAs reportasjer fra Voartopele de Sus her:

To timer sør bør Bucuresti hjelper H2H tre barn som har hatt en traumatisk oppvekst og er blitt foreldreløse. De har blitt mishandlet og en av dem har blitt voldtatt. Nå har gode naboer tatt seg av dem.

H2H er en liten organisasjon, men har et stort navn i Romania. Det fikk HA merke da vi var med på reportasjetur i 2015. Tom Andreassen har blant annet vært gjest i TV Romanias serie «Mitt liv som film». TV Romania er landets største TV-kanal

– De laget en episode om meg for flere år siden, der det startet ved jernbanestasjonen Gara de Nord. Nå har de ringt og bedt om å få lage en del to. Det er visstnok uhyre sjelden at de lager to program om samme person, smiler haldenseren.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken