Gå til sidens hovedinnhold

Tolletaten gjennomfører stor båtaksjon i pinsehelgen

Artikkelen er over 1 år gammel

I forbindelse med pinsehelgen og inngangen til båtsesongen gjennomfører Tolletaten en stor aksjon i Oslofjorden og langs Sørlandskysten, skrive tolletaten i en pressemelding.

Under aksjonen vil Tolletaten ha samtlige av sine båter tilgjengelig. Tollere vil også embarkere på to kystvaktfartøy som deltar i aksjonen.

- Vi benytter det vi har av ressurser på den maritime siden for å dekke et størst mulig område. Målet er at vi skal vise tilstedeværelse og informere publikum om hvilke regler som gjelder ved kryssing av grensen til sjøs, sier Nina Bergmann, avdelingsleder grensekontrollavdelingen Sør-Norge.

Tolletaten har gjennomført lignende aksjoner tidligere og vil fokusere spesielt på regelverk knyttet til reparasjon av lystbåter i utlandet.

- Vi vet at det er mange som benytter seg av muligheten til å gjennomføre reparasjon eller oppgraderinger av lystbåten sin i utlandet og vi vet at det forekommer forsøk på å unndra seg merverdiavgift, derfor er vi opptatt av å opplyse båtfolket om hvilke regler som gjelder, forklarer Bergmann.

Kommentarer til denne saken