To års straff for Comet-spiller

TO ÅR: Jaunius Jasinevicius er ilagt to års utestengelse fra all idrett etter å ha avlagt positiv dopingprøve i oktober 2018.

TO ÅR: Jaunius Jasinevicius er ilagt to års utestengelse fra all idrett etter å ha avlagt positiv dopingprøve i oktober 2018. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Påtalenemnda i Antidoping Norge har lagt ned påstand om to års utestengelse for den 22 år gamle Comet-spilleren Jaunius Jasinevicius.

DEL

«Vi kan bekrefte at utøveren har samtykket til forenklet behandling av saken. I et slikt tilfelle vil saken kunne avgjøres i påtalenemnda uten behandling i NIFs domsutvalg. Påtalenemnda har fattet sitt vedtak, og sendt dette til spilleren.", skriver Antidoping Norge i en mail til HA.

Ble trodd

Jaunius Jasinevicius ble i slutten av oktober 2018 tatt for bruk av et kosttilskudd (Bad Wolf) som inneholder det forbudte stoffet methylheksanamin. Han spilte med åpne kort overfor Antidoping Norge, og ble trodd på at han ikke har tatt stoffet med forsett.

- Vi er glade for at han ble trodd på det. Strafferammen er fire år på det stoffet. Vi har snakket med Jaunius og han aksepterer dommen på to år, sier Runar Eidissen i Comets sportsutvalg til HA.

Jaunius Jasinevicius ble løst fra kontrakten med Comet umiddelbart etter at dopingsaken ble kjent. Nå som dommen foreligger, er det klart at den litauiske landslagsbacken kan begynne å trene organisert igjen fra 31. august 2020 - og spille kamper fra 30. oktober 2020.

- Veldig trist

- Kan Jaunius bli aktuell for Comet igjen?

- Døra vil alltid være åpen for Jaunius, svarer Eidissen.

HA har vært i kontakt med Jasinevicius, som bekrefter at han aksepterer dommen.

- To år. Veldig trist, kommenterer han.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.