– Tistedalshallen bør utvides så fort som mulig

Enige: Kirsti Brække Myrli (Ap) og Øyvind Holt (MDG) lover fortgang i utvidelsen av Tistedalshallen. I midten TTIF-leder Tron Grandal.

Enige: Kirsti Brække Myrli (Ap) og Øyvind Holt (MDG) lover fortgang i utvidelsen av Tistedalshallen. I midten TTIF-leder Tron Grandal. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Arbeiderpartiet og Miljøpartiet De Grønne lover å jobbe hardt for en realisering av en utvidet Tistedalshall så fort som mulig.

DEL

– Her må vi fokusere på mulighetene, og Halden-idretten trenger flere halltimer og en eliteseriearena. Dette bør vi få til så fort som mulig, sier ordførerkandidat for Ap, Kirsti Brække Myrli.

– På kort sikt er den eneste praktisk mulige løsningen en utvidelse her oppe. Men det betyr ikke ekskludering av et storhallprosjekt i sentrum i framtida, sier Øyvind Holt i MDG.

Enige om å være uenige

For de to partiene er enige om å være uenige om veien videre etter Tistedalshallen.

– Vi har hele tiden sagt at vi ønsker at arbeidsgruppa skal få fortsette med arbeidet på Remmen, sier Brække Myrli.

– Og vi ønsker en storhall i forbindelse med en storskole i sentrum. Men vi kan ikke la det stå i veien for et bredt samarbeid for å løse en kortsiktig floke, sier Øyvind Holt.

Spilt med åpne kort

Tron Grandal i TTIF forteller at arbeidet har kommet langt. Det som gjenstår nå er å få til en avtale med kommunen.

– Vi har spilt med åpne kort hele veien, og det vi må få til er å løse finansieringen av byggingen og driften, sier Grandal.

50 millioner

Utvidelsen har en kostnadsramme på drøyt 50 millioner kroner.

En tredjedel skal komme fra spillemidler, en tredjedel skal TTIF stå for selv, mens den siste tredjedelen er planlagt å komme fra et kommunalt tilskudd, eventuelt at kommunen garanterer for et lån som TTIF tar opp selv.

– Må utløse spillemidler

De to partienes listetopper forteller at detaljene rundt finansieringen ikke er klar.

– Men vi må gå inn slik at spillemidlene blir utløst, sier Holt.

– Vi må sette oss ned med alle parter og få løst det økonomiske så fort som mulig, sier Brække Myrli.

Eliten og bredden

Når det gjelder hva en eventuell utvidelse av hallen i Tistedal vil utløse av ledige timer til breddeidretten, svarer Grandal slik:

– Ved siden av å kunne spille eliteseriekamper her, vil det være rundt 100 timer totalt i uka som blir frigjort på den ene banen. Herunder er det flere planer om bruk av hallen på dagtid.

Vi i TTIF kommer ikke til å oppta den halvdelen mer enn 2–3 kvelder i uka i tillegg til noen arrangementer i helgene, sier Tron Grandal.

Rettferdig

– Er det rettferdig at en klubb får kommunal støtte til bygging av hall, og at de i tillegg kan ta en høyere timepris?

– Det er opp til oss politikere og Idrettsrådet å få til en avtale der dette ikke skal gå ut over økonomien til de klubbene som skal leie seg inn her for barn og unge, sier Brække Myrli.

– Husk at vi i TTIF vil bruke mange millioner kroner på dette anlegget, og at vi må drifte hallen. I tillegg har våre egne barn betalt for bruk av hallen her oppe i mange år, avslutter TTIF-leder Tron Grandal.

Edquist er positiv

– TTIF har jobbet seriøst og bra med planene, og jeg håper virkelig at det kan la seg realisere på kort sikt før en eventuell storhall på Os, sier Edquist.

Han forteller at han ikke kan love noen ting før alt er avklart med Staten.

– Vi står på Robeklista, og vi må fortsatt ha statlig godkjennelse enten det gjelder lånegaranti eller rent tilskudd. Så ingen kan love noe nå.

Men vi skal gjøre alt vi kan for å realisere planene, og jeg har tro på at prosjektet i Tistedal er innfor de økonomiske rammene våre, sier ordføreren.

– Vil det føre til mer halltid?

– Dette vil først og fremst løse elitearenaspørsmålet. Det kan finansieres ved hjelp av dagens tilskudd på Remmen, sier han.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags