Han tar over Rema 1000 i Tistedal

Ny sjef: Mariusz Betker har bodd i Halden, men jobbet mye utenbys. – Fra 1. mai overtar jeg som kjøpmann i REMA 1000 Tistedal. Drømmen om å drive eget firma har gått i oppfyllelse, sier 32-åringen.begge foto: Jan Erik Sørlie

Ny sjef: Mariusz Betker har bodd i Halden, men jobbet mye utenbys. – Fra 1. mai overtar jeg som kjøpmann i REMA 1000 Tistedal. Drømmen om å drive eget firma har gått i oppfyllelse, sier 32-åringen.begge foto: Jan Erik Sørlie Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

- Drømmen er oppfylt,sier Mariusz Betker.

DEL

32-åringen har jobbet seg gradvis opp i butikkbransjen.

I 2002 begynte Mariusz Betker å jobbe på Svinesund. Nå overtar han som kjøpmann i Rema 1000 i Tistedal etter Mary-Anne Berget, som blir sjef for Rema 1000 i Rakkestad.

– Drømmen om å drive eget firma har gått i oppfyllelse, sier Mariusz Betker.

Kunden er sjefen

Han har planer å pusse opp både i og utenfor butikken.

– Jeg har fått tips fra en kunde om å fikse bedene utenfor. Det skal vi selvfølgelig gjøre. For det er hver enkelt kunde som er sjefen vår. Rema 1000 i Tistedal skal være en lokalbutikk. Vi skal gjøre en skikkelig jobb, sier 32-åringen som bor på Nybo.

Mariusz Betker er gift og har tre barn. Han er opprinnelig fra Warszawa, men har bodd i Halden siden han var fem år.

Begynte på Svinesund

Siden han begynte i butikkbransjen i 2002 har han gått gradene. Han var i Eurocash og Gottebiten før han ble ansvarlig for Bodypower. I 2007 søkte han som varehussjeftraineer i Elkjøp, men det endte med en fagansvarlig stilling hos Lefdal i Fredrikstad.

– Jeg startet der i januar 2008 og etter noen måneder ble jeg avdelingsleder for hvitevarer på samme sted. I 2009 kom jeg inn på varehussjeftrainee-programmet, som jeg fullførte og fikk tilbud om å åpne Lefdal Elektromarked Moss som varehussjef, forteller Betker.

Jobbet seg opp

Etter å ha jobbet som varehussjef i tre år følte han at tiden var moden for å være mer sammen med familien å få jobb i Halden.

– Jeg fikk jobb som butikksjef i Dags Marked, men etter tre måneder fikk jeg tilbud om en nk-stilling i Rema 1000 på Høvleriet. Jeg takket ja til denne stillingen med sikte på å lære for å bli kjøpmann en dag. Så fikk jeg tilbud om å overta Rema 1000 her i Tistedal fra 1. mai, opplyser Mariusz Betker.

Han har bevist for seg selv og andre at det går an å jobbe seg oppover uten mye skolegang.

– Jeg har videregående skole samt personaladministrasjon og ledelse ved Høgskolen i Østfold, men det meste har jeg lært ved å jobbe og ta kurs og programmer ved siden av. Nå tar jeg et talentprogram i Rema-skolen. Det krever disiplin med samlinger og hjemmeoppgaver ved siden av jobben, sier han.
 

Artikkeltags