Disse minibankene blir tatt bort

SLUTT: Fra 2. februar forsvinner denne minibanken fra Tistedal sentrum, og det samme skjer på Låby.

SLUTT: Fra 2. februar forsvinner denne minibanken fra Tistedal sentrum, og det samme skjer på Låby. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

– De brukes for lite, sier informasjonssjef i Sparebank1 Østfold og Akershus, Ivar Christoffersen.

DEL

Fra og med 2. februar blir det ikke mulig å ta ut kontanter i minibank  i Tistedal og på Låby.  Christoffersen gir denne begrunnelsen for at de legges ned:

– Bruken er for liten. Vi registerte mellom 20.000 og 25. 000 uttak for de to stedene i 2014 og det er nærmere 15.000 mindre enn det som er økonomisk forsvarlig for oss, sier han.

Beholder fire

– Fortsatt kommer vi til å ha fire minibanker, én i Tista senter, to inne i banken på Wiels Plass og en på utsiden, slik som i dag. Dessuten er det jo mulig for folk å ta ut kontanter i butikker som har kortleser og det er det har jo de aller fleste butikkene i dag.

– Tror du at tistedølene kommer til å reagere på at de må til sentrum for å ta ut kontanter fra minibank?
– Ja, det pleier å bli reaksjoner når vi fjerner minibanker, og det har jeg full forståelse for. Men jeg regner med at de finner andre gode løsninger som gjør at ulempen ikke blir så stor, sier Christoffersen til HA.

Ville ikke kjøpe nye

Kristoffersen presiserer også at det at de kutter ut de to minibankene nå også er et sikkerhetsspørsmål.

– Skulle vi ha opprettholdt de to minibankene som nå forsvinner, måtte vi ha gått til innkjøp av to helt nye, ettersom de begge er gått ut på dato. Det stilles stadig strengere krav til hvordan minibankene er utformet og i teknisk stand. Derfor valgte vi å ikke bruke penger på to nye, men vil heller bruke penger på andre gjøremål, sier han.

Driften koster penger

– Det er dessuten kostbart å drifte en minibank. Vi kjøper inn eksterne tjenester som drifter minibankene så til slutt blir det en totalvurdering hva vi skal bruke penger på.

Sparebank 1 er inne i en fase med å redusere kostnader, for Kristoffersen forteller at det også er lagt ned tre kontorer i Østfold i det siste. Lokalkontorene i Våler, Råde og i Østfoldhallen er lagt ned.

50 minibankår

Minibankene i Norge har eksistert i 50 år,

– Når tror du minibankene forsvinner helt?
– Jeg tror ikke de kommer til å leve i nye 50 år, men avviklingen av minibanker går tregere enn det vi hadde trodd. Folk bruker flere løsninger over lang tid. Derfor vil nok minibankene leve en god stund til, tipper Kristoffersen.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags