Gå til sidens hovedinnhold

Tistedal er en av 10 skoler i Norge som har fått gjev pris

Artikkelen er over 4 år gammel

Tistedal skole er en av 10 norske skoler som har fått en gjev pris av Norsk Kulturarv for å ta vare på kulturminnene i skolens nærmiljø.

Ordfører Thor Edquist (H) og Tor Valvik fra Norsk Kulturarv overrasket skolens elever under den ukentlige samlingen i skolens kultursal fredag morgen.

De hadde med seg et diplom og en sjekk fra Riksatikvaren på 10.000 kroner, som skolen får for sin innsats for å rydde rundt tre kulturminner i Vadet. Deriblant en minnestøtte og båtslippen.

– Elevene har gjort en flott innsats! Sa Tor Valvik fra Norsk Kulturarv som også ga en verbal blomst til skolens lærer Hanne Røed for å ha engasjert seg i kulturarven i nærmiljøet og koblet sammen skolen med kommunen og Idd og Enningdalen Historielag.

 

Ordfører Thor Edquist roste skolen og elevene for engasjementet de har vist: – Det er viktig å kjenne historien for å kunne forstå litt mer av hvordan framtida kan bli, sa ordføreren til elevene.

Femte, sjette og sjuende trinn ved skolen har vært engasjerte i ryddeaksjonen i Vadet, som har vært en del av undervisningen. Elever fra sjette trinn forteller til HA at de har vært morsomt og lærerikt.

Kommentarer til denne saken